Mustafa Kır: 15 Temmuz Bir Direniş Ve Bir Diriliş Destanıdır

Mustafa Kır: 15 Temmuz Bir Direniş Ve Bir Diriliş Destanıdır

Kahraman Kazan Asri Mezarlık Şehitliğinde Şehit aile ve yakınları, Memur-Sen ve Ankara 15 Temmuz Platformuna dahil çok sayıda katılımcı ile Kahraman Kazan şehitlerimiz mezarları başında okunan K.Kerim tilaveti, tekbir ve dualarla anıldı.

                MEMUR-SEN ANKARA İL BAŞKANI VE ANKARA 15 TEMMUZ PLATFORMU KOORDİNATÖRÜ KIR: "15 TEMMUZ  BİR DİRENİŞ VE BİR DİRİLİŞ DESTANIDIR"DEDİ.

KAHRAMANKAZAN ŞEHİTLERİMİZ MEZARLARI BAŞINDA DUALARLA ANILDI

                Kahraman Kazan Asri Mezarlık Şehitliğinde Şehit aile ve yakınları, Memur-Sen ve Ankara 15 Temmuz Platformuna dahil çok sayıda katılımcı ile  Kahraman Kazan şehitlerimiz mezarları başında okunan K.Kerim tilaveti, tekbir ve dualarla anıldı. Mustafa Kır: 15 Temmuz ülkemiz  ve İslam coğrafyası açısından  tıpkı Bedir gibi, Çanakkale gibi bir dönüm noktasıdır.

                     15 Temmuz Bir Direniş Ve Bir Diriliş Destanıdır

          Şehitlerimizin mezarı başında bir konuşma yapan  Memur-Sen Ankara İl Başkanı ve Ankara 15 Temmuz Platformu Koordinatörü Mustafa Kır: 15 Temmuz içimizden çıkan bize bizden görünen, halkın yardımlarıyla destekleriyle palazlanan  adına cemaat, adına hizmet hareketi denilen en sonunda FETÖ olarak anılan sözde bir hain grubun  kalkışmasıdır.

         15 Temmuz FETÖ  kalkışması; Fethullah Gülen ve şürekasının  tertiplediği salt bir  kalkışma değildir.FETÖ; Küresel ve Siyonist güçlerin uşaklığını yaptığı, bütün dahili ve harici  şer güçlerin  destek verdiği doğrudan doğruya ülkemizi ve Milletimizi ortadan kaldırmayı hedefleyen; halkı, askeri, polisi birbirine düşürmeyi  amaçlayan yarım asırdır kendini gizlemeyi başaran bir  Fitne hareketinin grizu patlamasıdır.   Ülkemiz 60 İhtilalı ile başlayan çok sayıda açık ve post modern darbeler zincirine şahit olmuştur. Ancak devletin askerin,polisini, uçağını,tankını, topunu, helikopterini halkına karşı halkını yok etmeye kalkışan; Meclisini köprüsünü,Genel Kurmay karargahını,Özel Harekat Komutanlığını, Polis Özel Harekat Dairesini Emniyetin Müdürlüğünü daha doğrusu kendi görev yaptıkları ekmek teknelerini bombalayan  halkına kurşun sıkan, halkını tanklarla ezen bir hain kalkışmaya ilk defa şahit olmuştur.

        Ancak başta Allah'ın yardımı ile  Cumhurbaşkanımızdan en sade vatandaşımıza kadar  aziz milletimizin basiretli,ferasetli, feragatli, dirayetli ve canlarını ortaya koyacak kadar cesaretli davranışları ile hain darbecilere hadleri bildirilmiş ve 15 Temmuz Direniş ve Diriliş  Destanı yazılmıştır. Bilindiği üzere her darbede sokağa çıkma yasakları ilan edilmiş,ezanlar susturulmuş halk adeta evlerine hapsedilmiştir. Bu darbe  kalkışması da bu darbeye karşı koyuş ve direnişte farklı olmuştur. Halkımız her türlü düşünce farklılıklarına rağmen darbeyi durdurma ve darbecilere karşı ortak mücadele verme kararlığını göstermiştir. Tankların önüne yatarak, uçakların kakış pistinde kalkışlarını önleyerek, uçaklardan  atılan mermilere toplara göğsünü siper ederek,ezanlarla salalarla  darbecilerin direnişleri durdurulmuştur. Silahsız halk silahlı hain darbeci askerleri ve darbeci polisleri  249 şehit ve 2000 den fazla yaralı  vererek teslim almıştır.

KAHRAMAN KAZAN DİRENİŞ VE DİRİLİ DESTANININ YAZILDIĞI YERDİR

        Kahraman kazan 9 şehit ve 92 yaralı ile darbenin durdurulmasında ve başarısız kılınmasında en büyük kahramanlığı göstermiştir. TBMM'sini Genel kurmay Karargahını,Özel Harekat Komutanlığını, Emniyet Müdürlüğünü, Türk Telekom'u  Külliyeyi bombalayan Akıncı 4. Ana Jet  Üssünden kalkan uçakların kalkışlarını önleyerek belki de darbenin başarısız kılınmasında en etkin rolü oynamıştır. Onun için Kazan'ın Kahraman Kazan olması kazana çekilmiş bir kıyak değil şehitlerinin kanıyla hak ederek aldığı bir unvandır. Şehitlerimizin mezarı başındayız onlara minnet ve şükran borçluyuz. Onların analarını babalarını eş ve çocuklarına da minnet ve şükran borçluyuz. Onlar belki babasız oğulsuz eşsiz kaldılar ama onların sayesinde 70 milyon vatansız kalmadı. 15 Temmuz  ve tüm Şehitlerimiz için Memur-Sen ve Ankara 15 Temmuz platformu olarak 1001 Hatim indirdik. Hatim Duası 14 Temmuz Cuma günü millet Caminde  yapılacaktır. Burada da yapılan hatimlerin duası ve tekbirlerle andık.  Allah onlara rahmet etsin mekanları, makamları cennet olsun. Geride kalanların ecirleri ve sabırları bol olsun. 

         15 Temmuz unutulamaz ve unutturulamaz. Tıpkı 15 Temmuz gibi 15 Temmuz'da canlarını kanlarını feda ederek destan yazan gazilerimiz,15 Temmuz şehitlerimiz ve onların emanetleri olan aileleri çocukları da unutulamaz unutturulamaz. Onlar bize sadece şehitlerimizin değil Allah'ın da emanetidir. Şehitlerimizi dualarımızla şehit yakınlarının ve gazilerimizin  her zaman  yanlarında olarak  acılarını kederlerini paylaşarak yanlarında olacağız. Onların yanlarında olmak boynumuzun borcudur.

Şehit yakınları ve gaziler anma töreninde Mustafa Kır şahsında 15 Temmuz Platformuna desteklerinden ve dualarından dolayı teşekkür ettiler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.