Müsteşar Tekin'den Tam Gün Eğitime Geçiş Açıklaması

Müsteşar Tekin'den Tam Gün Eğitime Geçiş Açıklaması

Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Keçiören Halk Eğitim Merkezi tarafından gerçekleştirilen yılsonu sergisinin açılışına katıldı.

Yunus Emre Kültür Merkezinde düzenlenen serginin açılışında konuşan Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren halk eğitim merkezlerinin faaliyetlerine değinerek, “Türkiye ile Finlandiya’nın eğitim sisteminin genellikle karşılaştırıldığını müşahede ediyoruz. Oysa sadece halk eğitim merkezlerinde yılda kaç kez kurs açtığımızı ve kaç kursiyerin bu kurslara katıldığını bilseler bu kıyaslamayı yapmaktan vazgeçerler. Çünkü Finlandiya’nın eğitim sistemi içerisinde yaklaşık sadece 500 bin öğrencisi bulunuyor.  Oysa normal örgün eğitme devam eden öğrencilerin dışında bizim sadece bu yıl 7 milyon 200 bin kursiyerimiz var.” diye konuştu.

 

‘Beşikten mezara kadar’ anlayışıyla çalıştıklarını ifade eden Tekin, “Halk eğitim merkezlerinde aklınıza gelebilecek her konuda kurs açıyoruz. Tür olarak şu anda halk eğitim merkezlerinde 3 bin 586 tane kursumuz var, bu kurslardaki programların pedagojik olup olmadığına dair hiçbir endişe olmasın. Bu kursların tamamı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının onayından geçip uygulamaya geçiyor.” dedi.

 

Halk eğitim merkezleri ile birlikte yaklaşık 900 bin civarında kurs merkezi olduğunu belirten Tekin, “Bu merkezlerde belediyeler ve sivil toplum kuruluşlarının fiziksel veya teknik imkânlarını kullanıyoruz. Ayrıca merkez ve taşra teşkilatının güzel bir iş birliği devam ediyor. Bu vesileyle katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Merkez teşkilatıyla birlikte taşra teşkilatının da desteklerini önemsediklerini dile getiren Tekin, destek olanlara tüm kurumlara teşekkür etti. Tekin, tam gün eğitime de değinerek, şunları söyledi: “Tam gün eğitime geçeceğiz. Okullarımız,  normal eğitim öğretim bittikten sonra derslik ihtiyacı olan, kurs açmak isteyen halk eğitim merkezlerimizin ortak kullanımıma sunulacak. Halk eğitim merkezleri şuanda okullarımızdan sınırlı derecede yararlanıyor. Ancak okullarımızın halk eğitim merkezlerimizin kullanımına açılmasıyla birlikte halk eğitim merkezleri daha büyük bir rahatlığa kavuşacak. İnşallah 2019 yılında Türkiye’nin tamamında ikili eğitime son vermiş olacağız.”

Sergi açılışında emeği geçen, katkı sağlayan öğretmen, idareci ve usta öğretici ve kursiyerlere teşekkür eden Tekin, daha sonra serginin açılış kurdelesini kesti.  

Müsteşar Tekin daha sonra Keçiören Yunus Emre İlkokulu ve İmam Hatip Ortaokulunu ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerle sohbet etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.