Öğrencisinin yaptığı bıçaklı saldırıda yaralandı! Eğitimde şiddet bitmiyor...

Öğrencisinin yaptığı bıçaklı saldırıda yaralandı! Eğitimde şiddet bitmiyor...

Son günlerde yaşadığımız "eğitimde şiddet" haberlerine bir yenisi daha eklendi. Öğrencisinin yaptığı bıçaklı saldırıda yaralanan Pursaklar-Borsa İstanbul MTAL Müdür Yardımcısı Sadettin Dinçer tedavisi için hastaneye kaldırıldı.

Olaya tepki gösteren Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Muammer Karaman, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

İşte o açıklama:

"Öğrencisinin yaptığı bıçaklı saldırıda yaralanıp tedavisi için hastaneye kaldırılan Pursaklar-Borsa İstanbul MTAL Müdür Yardımcısı Sadettin Dinçer’e acil şifalar diliyorum.

Eğitimcilerin maruz kaldığı saldırıların arasında en acı olanı “talebe evlattan evladır” şiarı ile rehberlik yapmaya çalıştığımız öğrencilerimizin saldırılarıdır.

Her gün bizlere sevgilerini hissettiren saygılı ve örnek davranışlarıyla muhatap olduğumuz; neşeli sesleri okullardan tüm ülkemize yayılan, tertemiz kalpleri ile geleceğimize dair umutlarımızı büyüten öğrencilerimizle mukayese edilmeyecek derece çok çok çok az sayıda olsalar da eğitim ortam ve süreçlerini sabote eden, arkadaşlarına kötü örneklik oluşturup, zorbalık yapan öğrencilerimizin durumları da artık özel olarak ele alınıp değerlendirilmeye muhtaç hale gelmiştir.

Bu durumdaki öğrencilerimizin rehabilitasyon süreçleri öncelikle kendilerinin yararı sonra arkadaşlarının eğitim hakkı ve okullarımızın güvenlik ve sağlığı yönleriyle en iyi şekilde yürütülüp tamamlanmalıdır.

Sadettin Hocamıza acil şifalar niyaz ediyor; ailesi, mesai arkadaşları ve öğrencileri başta olmak üzere Pursaklar eğitim camiası ile geçmiş olsun dileklerimi paylaşıyorum."

Genel Başkan Ali Yalçın'dan Tepki

Olaya bir tepki de Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'dan geldi. Yalçın, sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklamada şöyle dedi:

"Pursaklar/Borsa İstanbul MTAL’de müdür yardımcısı olarak görev yapan Sadettin Dinçer Öğretmenimizin öğrencisi tarafından yapılan bıçaklı saldırıda yaralanmasının üzüntüsünü yaşıyorum.

Bu saldırının insan sağlığını bozan ve kötü örneklik teşkil eden zararlı bir alışkanlıktan öğrencisini korumak adına görevini yapıyor olmaktan kaynaklanmış olması üzüntümüzü daha da arttırmaktadır.

Sadettin Dinçer Öğretmenimize acil şifalar diliyorum. Ailesi, mesai arkadaşları ile geçmiş olsun dileklerimizi paylaşıyorum.

Genel Başkan Yardımcımız Mesut Öner, Sendika Avukatımız Muhammed Furkan Arslan ve Şube Başkanımız Güngör Erdoğan öğretmenimizi evinde ziyaret ederek bu zor süreçte yanında oldular, geçmiş olsun dileklerimizi ilettiler, hukukî destek sağladılar.

Sürecin yakinen takipçisi olacağız."

gmwvlmswgaa-9rc.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.