‘Öğretmen Sendikacı Erol Battal’ı vefatının 11. yılında rahmetle anıyoruz

‘Öğretmen Sendikacı Erol Battal’ı vefatının 11. yılında rahmetle anıyoruz

İstanbul 1 No’lu Şube, Erol Battal Ortaokulu’nda “Bir Sendikacı, Bir Dava Adamı, Bir Eğitimci Erol Battal” başlıklı bir anma programı düzenledi.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, Erol Battal’ın, “İkisi de hayatıma anlam katan uğraşlardı. İkisini de zevk alarak yaptım. Tek biriyle değil, ikisiyle birden anılmak isterim: Öğretmen Sendikacı Erol Battal” sözlerine işaret ederek, “Kitabın, davanın, vefanın hakkını veren Erol Battal’a Allah’tan rahmet diliyorum. Rabbim mekânını cennet eylesin” dedi.

İstanbul 1 No’lu Şube, Erol Battal Ortaokulu’nda “Bir Sendikacı, Bir Dava Adamı, Bir Eğitimci Erol Battal” başlıklı bir anma programı düzenledi.

Programın açılışında konuşan Ramazan Çakırcı, Battal’ın asil, samimi bir Anadolu evladı olduğunu ifade ederek, sözlerine şöyle devam etti: “Öğretmen, sendikacı, iyi bir okuyucu ve yitiğini arayan bir hikmet arayıcısı; sendikasını, davasını, ülkesini, insanı ve insanlığı umursayan, derdi olan bir sendikacıydı. Hem teşkilatımızın ağabeyi hem de teşkilatımızın öğretmeniydi. Kalemi ile yazdıklarıyla bize sendikal mücadeleyi öğretmeye devam ediyor.”

Erol Battal’ın Eğitim-Bir-Sen’de tabandan tavana bütün kademelerde görev yapan ve iz bırakan bir duruş adamı olduğunu vurgulayan Çakırcı, “Söylemiyle, yazdıklarıyla ve duruşuyla teşkilatımızda karşılık bulmuş bir dava arkadaşımızdı. Hakkında yazılanları ve kendisinin yazdıklarını bir araya toplayarak sendikal yayınlar kütüphanesi kurduk. Onun ismi tam da uğraş alanına uygun, söylemleriyle uyumlu bir şekilde yaşasın istedik” şeklinde konuştu.

Battal’ın entelektüel kişiliğiyle her zaman ön plana çıkan, okumayı hayat tarzına dönüştürmüş bir kişilik olduğunu ifade eden Çakırcı, şunları söyledi: “Teşkilat disiplinini ve kurumsallığı önemseyen, fikir ayrılıklarında bile samimiyetiyle kimseyi incitmeyen, ancak sözünü söylemesi gerektiğinde yutkunmayan, doğruyu sakınmayan bir insandı. Güç birliğine, örgütlülüğe önem veren biriydi. Kitabın, davanın, vefanın hakkını veren Erol Battal’a vefatının 11. yıl dönümünde bir kez daha rahmet diliyorum. Rabbim mekânını cennet eylesin.”

Mehmet Akif İnan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hıdır Yıldırım, beraber sendikacılık yaptıkları yıllara ilişkin anılarını anlattığı konuşmasında, “Görev yaptığımız süreçte konuşmasını hep son anda kurardı ve konuşmasını üzerine bina edeceği son derece etkili bir örneği mutlaka bulurdu. Çok okuyan ve bu okumaların sonucunda çeşitli sentezlere ulaşan bir sendika öncüsüydü. Böyle bir duruş adamını ne yazık ki çok erken kaybettik, ancak düşünceleri ve sendikal duruşu bizlere ve genç sendikacılara miras olarak kaldı” değerlendirmesinde bulundu.

Merhumun eşi Hatice Battal, akrabaları, Eğitim-Bir-Sen İstanbul Şube başkanları, İstanbul Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Emrullah Aydın, Bağcılar İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, Başakşehir İlçe Millî Eğitim Müdürü Ahmet Çoşkun, Zeytinburnu İlçe Millî Eğitim Müdürü Ali Yeşilyurt, Bahçelievler İlçe Millî Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı, Bakırköy İlçe Millî Eğitim Müdürü Fatih Çepni ve üyelerin katıldığı programda, Muammer Yıldız, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Sıdıka Aydın, Eğitim-Bir-Sen İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Mükremin Köse ve Erol Battal’ın oğlu Burak Battal da birer konuşma yaptılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.