Öğretmene Ek Ödemenin AYRINTILARI

Öğretmene Ek Ödemenin AYRINTILARI

Öğretmene Ek Ödemenin AYRINTILARI

Dün yaptığımız "Öğretmene 200-500 TL ek ödeme geliyor" haberi büyük ses getirdi.

Gün boyunca konu hakkında daha fazla bilgi almak için çaba sarf ettik.

İşte ayrıntılar...

ÖĞRETMENE EK ÖDEME "KARİYER BASAMAKLARI" İLE VERİLECEK

Konu hakkındaki açıklamayı MEB Öğr.Yetiştirme Gel.Gn.Md. Grup Başkanı Dr. Ali Yılmaz yaptı.

EYUDER tarafından üçüncüsü düzenlenen EYFOR III (Eğitim Yönetimi Forumu) 12 Ekim 2012 tarihinde Nevşehir'de başladı.

Forumda güncel konularla ilgili düzenlenen panelde konuşan Bakanlığın Kariyer Basamaklarından sorumlu Grup Başkanı Dr. Ali Yılmaz, Kariyer Basamakları hakkında bilgi verdi.

4'LÜ KARİYER SİSTEMİ UYGULANACAK

Sayın Dinçer'in göreve gelmesinin ardından ilk olarak gündeme gelen "Öğretmen Yeterlilikleri" konusunun en önemli başlığını "Kariyer Basamakları" oluşturuyor.

Yeni kariyer sisteminde Öğretmenler; Öğretmen, Uzman Öğretmen, Kıdemli Uzman Öğretmen ve Başöğretmen diye adlandırılan 4 basamakta yükselebilecek.

UZMAN ÖĞRETMENLERE 200-250 TL EK ÖDEME

Dr. Ali Yılmaz, şimdiki sistemde derece ve kademesine göre uzman öğretmenlere ortalama 120 TL gibi ek ödeme yapıldığını söyledi. MEB'in önceden uyguladığı sistemin açılan dava neticesinde sekteye uğradığını, uzman öğretmenlikten yararlanamayan öğretmenlerin sonradan davalar açarak bazılarının bu hakkı elde ettiğini belirtti. 

Yeni uygulanacak kariyer sisteminde Uzman Öğretmenlere 200-250 TL'lik gibi bir artışın hedeflendiğini, ancak konunun mali boyutunun kesinleşmediğini belirtti.

BAŞÖĞRETMENLERE 450-500 TL EK ÖDEME

Başöğretmenlik decerecesinde bu rakam 450-500 TL olarak hedefleniyor.

KARİYER BASAMAKLARINDA GEÇİŞ "SINAV" İLE Mİ OLACAK?

Kariyer basamaklarında yükselme tek başına "Sınav odaklı" olmayacak. Ancak geçişlerde bir sınav yapılacak. Sınav içeriği henüz kesinleşmemiş  durumda. Burada özellikle mesleki yeterlilik ve kariyer ön planda olacak.

MEVCUT DURUMDA YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA YAPANLARIN DURUMU NE OLACAK?

Önceden Yüksek Lisans ve Doktora yapmış olup, bakanlığın önceki uzmanlık ve başöğretmenlik haklarından yararlanamayan öğretmenlerin durumu henüz net olmamakla birlikte; onlara da sınava tabii olacak. Fakat yapılacak sınavın içeriği konusunda henüz kesin bir bilgi yok.

KARİYER SİSTEMİ NE ZAMAN UYGULANACAK?

EYFOR III'de Nevşehir'de açılış konuşması yapan Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Ömer BALIBEY; Kariyer Basamakları konusunun Sayın Bakan tarafından Başbakan'a sunulduğunu, Başbakan'ın olumlu karşıladığını, Bugün (12 Ekim 2012) konunun ekonomik yönü ile ilgili Sayın Ali Babacan'a bir sunum yapılacağını, yakın zamanda yasal düzenlemenin olabileceğini ifade etti. 

 

Teoman Yalçın / Turkiyeegitim.com özel haber.

Bu yazının tüm hakları turkiyeegitim.com'a aittir. "www.turkiyeegitim.com" biçiminde bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal takip yapılacaktır. ©

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum