Öğretmene Öğrenim Özrü Müjdesi

Öğretmene Öğrenim Özrü Müjdesi

Danıştay 2. Dairesi, 2012 Yılı Öğretmenlerin Özür Durumuna Bağlı Yer Değiştirme Kılavuzu’nun eğitim özrünü dışlayan hükümlerinin yürütmesini durdurdu.

Sendikamız, 2012 Yılı Öğretmenlerin Özür Durumuna Bağlı Yer Değiştirme Kılavuzu’nun eğitim özrünü dışlayan hükümleri ile, il emrine atanma hakkını engelleyen hükümlerinin yürütmesinin durdurulması ve iptali amacıyla Danıştay'a açtığı davayı kazandı. Danıştay 2. Dairesi, 2012/8650 E sayılı  dosya üzerinden yaptığı incelemede yürütmeyi durdurma istemimizi karara bağlayarak, eğitim özrünü dışlayan kılavuz hükümlerinin yürütmesini durdurdu.
        Karar eğitim özrü mağdurlarının yüzünü güldürecek, eğitim özrü mağdurlarının açtıkları ve halihazırda devam eden tüm davalara olumlu etki ederek bu davaları mağdurların kazanmalarına olanak sağlayacaktır. Hep ifade ettiğimiz gibi, yüksek lisans ve doktora eğitimi kariyer ilkesini yaşama geçiren akademik basamaklardır. Danıştay, kamu görevlilerinin  yüksek lisans ve doktora yapma girişimlerinin idare tarafından “suistimal girişimi” olarak değerlendirilmesinin sakat bir bakış açısı olduğunu ortaya koymuştur.   
        Bunun yanında Danıştay, il emrine atanma hakkını ortadan kaldıran hükümlerin yürütmesini ise durdurmamıştır. Bu yöndeki daire kararının kaldırılması için Dava Daireleri Genel Kurulu'na itiraz edeceğiz.


                                                        MERKEZ YÖNETİM KURULU

Danıştay'ın İlgili Kararı İçin Tıklayınız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.