Öğretmenlerin can güvenliği mazereti nedeniyle yer değiştirmesi dilekçesi

Öğretmenlerin can güvenliği mazereti nedeniyle yer değiştirmesi dilekçesi

Öğretmenlerin can güvenliği mazereti nedeniyle yer değiştirmesi dilekçesi

17.04.2015 Tarihli ve 29329 Sayılı Resmi Gazete'de Yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama Ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin "Mazeret ve engellilik durumuna bağlı yer değiştirmeler" başlıklı 49. maddesi 1. fıkrasında; "1) Öğretmenlerin; aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretlerine veya engellilik durumuna bağlı yer değiştirmeleri hakkında, Devlet Memurları Kanunu ile Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelik hükümleri uygulanır." hükümleri bulunmaktadır.

Bu hükmün atıfta bulunduğu 25.6.1983 Tarihli ve 18088 Sayılı Resmi Gazete'de Yayımlanan Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmeliğin "Olağanüstü Hallerde Yer Değiştirmeler" başlıklı 21. maddesinde; " Genel hayatı etkileyen Savaş, Sıkıyönetim, Afet ve diğer olağanüstü hallerde ihtiyacı karşılamak amacı ile yer değiştirme suretiyle atanma herhangi bir şarta bağlı kalmaksızın yapılabilir. Bu suretle geçirilen sürelerin değerlendirilmesinde 16 ncı maddenin birinci fıkrası hükmü uygulanır." hükümleri bulunmaktadır.

Bu hükümlere istinaden can güvenliğinin tehlikeye düştüğünü belgeler ile ispat edebilen ve can güvenliğini tahdit eden konunun savcılık makamlarına ulaştırılması ve soruşturmanın başlamasına dair evraklarla birlikte, il dışı yer değiştirme isteyenler Milli Eğitim Bakanlığına, il içi yer değiştirme isteyenler ise İl Milli Eğitim Müdürlüğüne iletilmek üzere aşağıda yer alan dilekçeyi okulunuza vermeniz gerekmektedir.

Can güvenliği tehdidine dayalı olarak yer değiştirme başvuru dilekçesini bilgisayarınıza indirmek için tıklayınız.

Ahmet KANDEMİR

Memurlar.Net - Özel

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.