OHAL uzayacak mı?

OHAL uzayacak mı?

Başbakan Binali Yıldırım, Olağanüstü Hal'in uzatılıp uzatılmayacağına ilişkin, "Çarşamba günü Milli Güvenlik Kurulu toplantısında karar verilecek" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Olağanüstü Hal'in uzatılıp uzatılmayacağına ilişkin, "Çarşamba günü Milli Güvenlik Kurulu toplantısında karar verilecek" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde medya temsilcileri ile buluşarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 16 Nisan referandumu kampanyasında Kılıçdaroğlu'nun negatif bir politika izlediğini belirten Yıldırım, "Sayın Kılıçdaroğlu düzenli olarak korku pompalıyor. Oysa bunların hiçbiri olmayacak. Pakette neler yazdığı ortada. Umarım bundan vazgeçer" dedi.

Yıldırım, Galatasaray'daki FETÖ ihraçlarına ilişkin, "Çıkan ilk karar Galatasaray camiasının görüşünü yansıtmıyor. Diğer konuda yetkileri olmadığı için aidat gerekçesi ile ihraç edildiler" dedi.

AB İLE YOL AYRIMI MI ?

AB ile ilişkilere de değinen Yıldırım, "Halk oylaması sonrası masaya yatırılacak. Kamuoyu desteği dibe vurdu" açıklamasında bulundu. Yıldırım, PKK ve FETÖ'ye ses çıkarılmamasının gelecekte ilişkileri etkileyeceğine işaret etti.

Başbakan Yıldırım, Olağanüstü Hal'in uzatılıp uzatılmayacağıyla ilgili, "Çarşamba günü MGK'da karar verilecek" diye konuştu.

CHP, MHP ve AK Parti arasında uzlaşma sağlanırsa "idam geri gelsin taleplerinin" konuşulabileceğine işaret eden Başbakan Yıldırım, CHP'nin idam konusunda samimi olduğunu düşünmediklerini söyledi.

AVRUPA'NIN "HAYIR" DESTEĞİ

Avrupalıların "hayır kampanyasında" taraf olduğunu anlatan Yıldırım, bunun kabul edilemeyeceğini ifade etti.

Suriye'deki gelişmeleri değerlendiren de Yıldırım, "Rejim, Cenevre görüşmelerini kesintiye uğratmak için uğraşıyor" diye konuştu. Yıldırım, Suriye'nin devletçiklere bölünmesinin "felaket" olacağına dikkati çekti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.