Okul Aile Birliği Yönetmeliği Değişiyor

Okul Aile Birliği Yönetmeliği Değişiyor

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer MEB'deki enteresan uygulamalarına bir yenisini eklemeye hazırlanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı okul kayıt-kabul işlemlerinde her tür ve düzeydeki resmi eğitim kurumlarında diploma dâhil hiçbir ad altında para (bağış) talep edilmemesi konusunda 20/07/2011 tarihli 2011/40 sayılı Genelge yayınlamış ve yöneticileri uyarmıştı.

Okullara kaynak aktarmayan Milli Eğitim Bakanlığı kayıt kabullerde de bağış alınmamasını iseterken okullarda personel eksikliği nedeniyle dışarıdan ücretli çalıştırılan hizmetli personel sorununun nasıl çözüleceğine dair her hangi bir açıklama yapmamıştı. Okul yöneticilerinin ve sendikaların tepkisine neden olan genelge ile ilgili Bakanlık ihbar hatları kurarak ayrıca “Kayıt Timi” oluşturulmuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı 20.09.2011 tarih ve 4884 sayılı  Rehberlik ve Denetim Başkanlığı’ndan Bakan Ömer Dinçer imzalı başka bir yazı yayınlayarak okulları şoka sokacak  bir talimat daha yayınlamıştı. 2011-2012 eğitim  öğretim yılı öğrenci kayıt kabullerinde diploma verilirken para alınıp alınmadığı hususunun okul aile birlikleri hesapları 30.09.2011 tarihine kadar incelenerek önceki genelgeye uymayanlar hakkında soruşturma açılması raporun bir örneğininde Rehberlik ve Denetim Başkanlığı’na gönderilmesi diye talimat verilmişti.

652 KHK kapsamında yapılan mevzuat çalışmaları MEB'de olağanüstü gizllikte yürütülmekte. Hatta çalışmayı yürüten ekip Bakanlık Merkez binasında dahi çalışma yapmaktan imtina ediyor. Memurlar.biz editörlerinin ulaştığı bilgilere göre yöneticilik sınavlarının yapılmasını bekleyen MEB yetkilileri Okul-Aile Birliği yönetmeliğini hazırlamış durumda, yeni yönetmelikte Okul yöneticileri ve öğretmenler birlik yönetiminden çıkarılırken okul aile birlikleri özerk bir yapıya kavuşturuluyor.

memurlar.biz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum