Okul Müdürleri Emekli Olmayı İstemiyor

Okul Müdürleri Emekli Olmayı İstemiyor

Görev yaparken almakta oldukları aylık net maaş miktarı, emekli olduklarında alacakları aylık miktarının yaklaşık iki katı olan Şube Müdürü/Müdür unvanlı Devlet memurları, zorunlu olmadıkça emekli olmayı istememektedirler.

Şube Müdürü ve Müdür unvanlı kadrolarda görev yapan Devlet memurları, yararlanabildikleri ek göstergelerin en yüksek 2200 seviyesinde olmasından dolayı, emekli olduklarında aylık gelirleri daha fazla düşmektedir.

Bu yazımızda, 1 Ekim 2008 tarihinden önce Emekli Sandığına tabi bir göreve başlamış olup, ek göstergesi en yüksek 2200 seviyesinde olan ve kariyerleri/kurumları itibariyle yararlandıkları tazminat oranı farklı olmayan Müdürlerin/Şube Müdürlerinin durumuna değinilecektir.

Şube Müdürü/Müdür ve Memur maaşı

Müdür/Şube Müdürü unvanlı kadrolarda görev yapanların aylık net maaşı, emirlerinde çalışan “Memur” kadro unvanlı personele göre yüksek olmasına rağmen, Müdür/Şube Müdürü ile Memur emeklisi maaşı aynı miktarda olmaktadır.

Çalışırken alınan aylık maaşı etkileyen unsurlardan olan tazminat ve ek ödemenin emekliliğe yansımıyor olması; kazanılmış hak aylık seviyesi 1.derece olan Müdür/Şube Müdürü ve Memur ek göstergesinin 2200 olması, çalışırken maaşları farklı olan söz konusu personelin, emeklilikte aynı miktarda maaş almasına neden olmaktadır.

Şube Müdürü/Müdür ile Memur unvanlı kadrolarda olanların aylık maaşı ve emekli maaşı

Kadro Unvanı

D/K

Hizmet

Maaş Miktarı (net)*

Aylık gelirdeki azalma

Çalışırken

Emekli

Şube Müdürü/Müdür

1/4

25 yıl

4.165 TL

2.093 TL

%49,75

Memur

1/4

25 yıl

2.828 TL

2.093 TL

%26,00

Not:

*Aile yardımı ve asgari geçim indirimi bakımından bekar (veya eşi çalışan) ve çocuksuz personele göre değerlendirme yapılmıştır.

*2017 yılının ilk altı aylık dönemi için geçerli olan belirlemelere göre hesaplama yapılmıştır.

memurunyeri

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum