Okul Müdürü Puanlamalarında Skandal

Okul Müdürü Puanlamalarında Skandal

Müdür Değerlendirmelerinde 100 Puan Skandalı

MEB'in yönetici görevlendirme kapsamında yapılan okul müdürü değerlendirmeleri tartışılmaya devam ediyor.

Her gün yeni bir konu ortaya çıkıyor. 

MÜDÜR DEĞERLENDİRMELERİNDE 100 PUAN SKANDALI

Bilindiği gibi, 4 yıllık görev süresini dolduran okul müdürleri, MEB tarafından yayınlanan ilgili yönetmelik ekinde yer alan Ekler ile değerlendirilmişti. 

Yönetici değerlendirmelerindeki konular hakkında sitemize önemli açıklamalarda bulunan Türk Eğitim-Sen Ankara 3 No'lu Şube Başkanı Ertekin Engin, bu değerlendirmelerde gördüğü yanlış bir uygulamayı da gündeme taşıdı. 

 

Başkan Engin konu hakkında şu açıklamaları yaptı:

"MEB'in yapmış olduğu okul müdürleri değerlendirilmeleri, neresinden bakarsanız bir yanlış uygulama görüyorsunuz. 

Okul müdürlerinin değerlendirildiği Ek-1 form incelendiğinde, ilçe milli eğitim müdürleri tarafından yapılması gereken değerlendirmenin 7. maddesi dikkatimizi çekti. 7. madde aynen şöyle: "Eğitim yönetimi ve denetimi alanında bilimsel çalışmaları ve yayınları vardır."

Şimdi soruyoruz, çok sayıda okul müdürüne 100 tam not veren sayın ilçe milli eğitim müdürleri bu değerlendirmeyi yaparken formun 7. maddesinde yer alan bu değerlendirmeyi hangi kriterlere göre yapmışlardır?

Hakkı ile 100 tam puan alan yöneticileri tenzih ediyoruz. Ancak, hepimiz yakinen tanıyoruz ve biliyoruz ki, tam puan alan yüzlerce okul müdürünün ne bir bilimsel çalışması, ne de bir bilimsel yayını vardır.

Sonra bu madde yoruma yer vermeyecek derece açıktır. Tam puan alan müdürlerden "Eğitim yönetimi ve denetimi alanında" acaba kaçının bir bilimsel çalışması vardır? Bu konuda sayın ilçe müdürlerinden ve il milli eğitim müdürlerinden açıklama bekliyoruz. 

Aslında durum ortada. Bu ilçe müdürlerinin gözü o kadar dönmüş ki, adeta değerlendirme formunu hiç okumadan bol keseden bu puanları vermişler. 

Buradan bir kez daha yetkililere sesleniyoruz: Sizler bu hukuksuz ve adaletsiz uygulamalar karşısında ne zamana kadar sessiz kalmaya devam edeceksiniz?

Bu puanlar, sözde değerlendirmelerin ne kadar dikkatsizce ve usulsüzce yapıldığının bir göstergesi olduğu kadar, aynı zamanda görevi kötüye kullanma ile açık bir suç teşkil etmektedir. 

Bu işin peşini bırakmayacağız. İşlenen suçlar elbet cezasız kalmayacaktır."

1-051.jpg

TurkiyeEgitim.Com özel haber

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları TurkiyeEgitim.Com'a aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum