Okulda Kadın Öğretmene Yumruklu Saldırı Kameraya Yansıdı!

Okulda Kadın Öğretmene Yumruklu Saldırı Kameraya Yansıdı!

İstanbul Sarıyer Prof. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu öğretmeni N.Ö Öğrenci Velisi tarafından darp edildi.

İstanbul Sarıyer Prof. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu öğretmeni N.Ö Öğrenci Velisi tarafından darp edildi. Olaya Tepki Gösteren Eğitim-Bir-Sen İstanbul 6 Nolu Şube Başkanı İdris Şekerci ''öğretmene yapılan bu saldırının takipçisi olacağımızı ifade ediyor, bugün de yarın da öğretmene şiddeti reva gören sorunlu anlayışla hukuk önünde mücadele edeceğimizi hatırlatmak istiyoruz. Öğretmenini güvence altına alamayan sistemin artık değişmesini istiyoruz. '' dedi.

Öğretmene Şiddet İnsanlığa İhanettir!

Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum!" duyarlılığı ile öğretmene saygının esas olduğu yerden, öğretmenin kadın olmasını bile önemsemeden yumruk atacak vandalizme geldik ne yazık ki!

Sarıyer Prof. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu öğretmeni üyemiz N.Ö, akran zorbalığı yapan bir öğrencisini -ki benzer nedenler yüzünden bir başka okuldan ara dönemde nakil yoluyla geldi- uyarması üzerine öğrencisi "Bana nasıl davranacağınızı öğreneceksiniz!" diyerek öğretmenini tehdit edilmiştir.

Öğretmen arkadaşımız "Evladım! ben senin öğretmeninim. Bu nasıl bir üslup?" diyerek uyarması üzerine öğrenci babası A.Ç 'ı okula davet eder. Daha önce de okul öğretmenleri ve yöneticileri ile de tartışarak sorun çıkardığını öğrendiğimiz A.Ç, okul koridorunda gördüğü bayan öğretmenimize yumruk atarak darp etmiştir.

Öğretmenimiz, aldığı darbe yüzünden yaralanmış ve ambulans ile hastaneye sevk edilmiş ve iş göremezlik raporu verilmiştir.

Öğretmen arkadaşımıza yapılan bu şiddeti lanetliyoruz. Eğitim Bir Sen olarak -üyemiz olsun olmasın- öğretmene yapılan bu saldırının takipçisi olacağımızı ifade ediyor, bugün de yarın da öğretmene şiddeti reva gören sorunlu anlayışla hukuk önünde mücadele edeceğimizi hatırlatmak istiyoruz.

Öğretmenini güvence altına alamayan sistemin artık değişmesini istiyoruz. Nasıl ki şiddete maruz kalan sağlıkçı, şiddete başvuran hastaya sağlık hizmeti vermeme hakkına sahipse biz de eğitim hakkından mahrum etme hakkına sahip olmalıyız.

Bir hususun altını çizelim:
Öğretmene pervasızca şiddet uygulayan bir kişinin tutuksuz yargılanması eğitim camiasını ayrıca rencide edecektir

Devlet, öğretmenini darp eden velinin çocuğuna ücretsiz eğitim sunmak zorunda olmamalıdır. Öğretmenlik Meslek Kanunu çıkarılırken bu konunun da gündeme alınmasını ve öğretmenin güvence altına alınmasını istiyoruz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.