Okulda şiddete yeni çözüm önerisi

Okulda şiddete yeni çözüm önerisi

Mannheim Türk-Alman Eğitim Derneği okullarda öğrenciler arasındaki şiddete karşı önlem almak ve yeni metotlar geliştirmek için kolları sıvadı.

Almanya'da  “Barış Pedagojisi. Okullar nasıl katkıda bulunabilir?” başlıklı konferansa Almanya, Güney Afrika, Irak, İsviçre ve İsrail’den eğitimciler katılarak ‘barış eğitimi’ hakkında bilgi verecek.

Konferansa katılacak konuşmacılar arasında Heidelberg Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden Prof. Dr. Havva Engin de bulunuyor.

Konferans kişisel şiddet veya önyargılar gibi sorunlar için çözüm yolları üretmeyi amaçlıyor. Amaç sadece okullardaki şiddeti değil, gündelik hayatta ve arkadaş çevresindeki şiddeti de önleyecek çözüm yolları üretmek. Mannheim Türk-Alman Eğitim Derneği’nden proje sorumlusu Hamide Alvi, “Barış Pedagojisi sadece dünyadaki toplu krizleri kapsamıyor. Aynı zamanda Alman sınıflarındaki problemleri ele alıyor” dedi.

Konferanstaki sunum ve tartışmalardan edinilen bilgilerle Mannheim Sema Okulları’nda şiddete karşı bir pilot proje başlatılacak. Proje kapsamında okulda öğrenci, öğretmen ve velilere ‘barış eğitimi’ verilecek. Konferanstan bölgedeki diğer okullar da yararlanabilecek. Konferans 19 Ekim Cumartesi günü saat 09.00’da başlıyor. İlgi duyanların www.friedenspaedagogikkonferenz.org adresinden kaydını yaptırması mümkün.

Alınan bilgiye göre, Alman okullarında öğrencilerin agresif davranışları nedeniyle yılda yaklaşık 100 bin kaza oluyor. Bunların yanı sıra öğrenciler sınıflarda sık sık baskıya maruz kalıyor. Şiddetin aldığı boyut sebebiyle bilim adamları da konuya daha sık eğiliyor.

Magdeburg ve Potsdamlı eğitim araştırmacıları da öğrenciler arasında baş gösteren şiddet olaylarının önüne geçmek için bir proje gerçekleştirdi. Proje kapsamında 360 öğretmen ve öğrencileri ankete tabi tutulacak. Araştırmayla öğretmenlerin okulda şiddet söz konusu olduğunda nasıl tepki vermesi ve teşvik görmesi gerektiğine dair stratejilerin geliştirilmesi amaçlanıyor. Araştırma sayesinde okulda şiddetin Almanya’da son yirmi yılda aldığı boyutu öğrenmek de mümkün olacak.

 

sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.