Okulların güvenliğine İstanbul modeli

Okulların güvenliğine İstanbul modeli

Japonya’da düzenlenen BM Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Zirvesi’nde okullarını 2018’e kadar depremler başta olmak üzere her türlü felakete dayanıklı hale getirme taahhüdü veren ilk ülke Türkiye oldu.

Birleşmiş Milletler tarafından Japonya’nın Sendai kentinde düzenlenen “Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Zirvesi”nde Türkiye, dünyada 2018 yılı sonuna kadar tüm okullarını “depreme dayanıklı” hale getireceğini taahhüt eden ilk ülke oldu. Zirveye Türkiye’den “ana konuşmacı” olarak Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş katıldı. BM Afet Riskleri’nin Azaltalması Zirvesi 2011’de Büyük Japonya Depremi’nden en büyük zararı gören ve Tsunami tarafından vurulan Fukuşima kentinin komşusu Sendai’de başladı.

KURTULMUŞ TÜRKİYE MODELİNİ ANLATTI

Toplantıya, Türkiye’den Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş’un yanısıra AFAD Başkanı Fuat Oktay, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve bazı STK’lar da katıldı. Kurtulmuş, zirve kapsamında düzenlenen Okul Güvenliği konulu panelde gerçekleştirdiği konuşmada, Türkiye’nin yaşadığı felaketlerin ardından attığı adımları ve kısa sürede yaraları nasıl sardığını anlattı.

DÜNYA ÇAPINDA OLUMLU ÖRNEK

Zirvede gerçekleşirilen “Okul Güvenliği” oturumunda ayrıca Türkiye bütün dünyada bir ilki gerçekleştirerek tüm okullarını 2018 yılına kadar “depremler başta olmak üzere her türlü felakete dayanıklı hale getireceğini” deklare etti. Bu doğrultuda İstanbul Yol Haritası adı verilen süreç, Sendai Konferansı’nda tüm BM üyeleri tarafından kabul edildi. Böylece İstanbul, okul güvenliği alanında dünya çapında bir başarıya imza atmış oldu.

Kaynak; http://www.yenisafak.com.tr/dunya/okullarin-guvenligine-istanbul-modeli-2096877

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.