Ons Altın ve Dolar Kurundaki Artış, Gram Altını Tarihi Zirvelere Çıkardı!

Ons Altın ve Dolar Kurundaki Artış, Gram Altını Tarihi Zirvelere Çıkardı!

Fed'in haziranda faiz indirimine başlayacağı beklentisi, ons altın ve dolar kurundaki artışı tetikleyerek gram altın fiyatlarını yeni rekor seviyelere taşıdı.

Ons altın ve dolar kurundaki artış, gram altın fiyatlarını yeni rekor seviyelere taşımış durumda. Bu artışın temelinde, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) haziranda faiz indirimlerine başlayacağı beklentisi yatıyor. Özellikle son dönemde ABD'den gelen ekonomik veriler, Fed'in faiz indirimlerine yılın ilk yarısında başlayabileceği yönünde güçlenen beklentileri destekliyor. Bu durum, altın yatırımcılarının güvenli liman arayışını artırıyor ve ons altın fiyatlarını yukarı yönlü bir ivme kazandırıyor.

Bugün ons altın fiyatı, yüzde 1,6 artarak son üç ayın en yüksek seviyesi olan 2 bin 119 dolara ulaştı ve tarihi zirveye yaklaştı. Gram altın da aynı şekilde, bugün 2 bin 150 TL ile tarihi zirvesini gördü. Yıl başından bu yana ise ons altın, 2 bin 59 dolardan başlayarak 14 Şubat'ta 1990 dolara kadar düşmüş, ancak daha sonra artışa geçmişti. Gram altın ise yılbaşından bu yana yüzde 12 oranında bir artış kaydetmiş durumda.

Tüm bu gelişmeler, küresel ekonomik belirsizliklerin ve jeopolitik risklerin devam ettiği bir dönemde, altına olan talebi artırıyor. Yatırımcılar, volatiliteye karşı korunma amacıyla altına yönelirken, Fed'in faiz indirimleriyle birlikte düşen faiz ortamı da altın gibi faizsiz bir varlığın cazibesini artırıyor. Bu nedenle, önümüzdeki dönemde altın fiyatlarının yukarı yönlü hareket etmeye devam etmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.