ÖSYM Ankara Bürosu'nda uzun kuyruklar oluştu

ÖSYM Ankara Bürosu'nda uzun kuyruklar oluştu

YDS başvurusu için ÖSYM başvuru merkezlerine giden adaylar fotoğraf güncellemesi ve mezun olmamış göründüklerinden dolayı ÖSYM Ankara Bürosu'na yönlendirilince uzun kuyruklar oluştu.

Edip Üzen/Memurlar.net

YDS başvurusu için ÖSYM başvuru merkezlerine giden adaylar fotoğraf güncellemesi ve mezun olmamış göründüklerinden dolayı ÖSYM Ankara Bürosu'na yönlendirince uzun kuyruklar oluştu.

 

Bugün, YDS başvurularında son gün. Ancak, ÖSYM'dan kaynaklı sorunlardan dolayı adaylar yüzlerce kişilik kuyruklara mahkum edildi. Memurlar.net olarak uzun kuyrukları yerinde inceledik ve adaylarla görüştük.

İşte, YDS kuyruğunda bekleyen adayların Memurlar.net'e yaptığı açıklamalar...

- 6 ay önce ALES sınavına girdim normalde benim ÖSYM'nin internet sitesinden işlem yapmam gerekirken sabah 9.30'dan beri burada sırada bekliyorum. Güncelleme olduğunu söyleyip buraya yönlendirdiler. Oysa ben verilerinin silindiğini düşünüyorum. Bir diğer adayda geçen yıl üniversiteyi bitirmeme rağmen üniversite mezunu gözükmediğini ve diplomayla buraya gelip tekrar işlem yapmamı istediler. Ben de erkenden geldim burada beklemeye başladım.

- Adayların bazıları da fotoğraf güncellemesi için geldiklerini açıkladılar. Fotoğraf güncellemesi işini başvuru merkezlerinde yapmaya gittiğimizde bize böyle bir yetkinin verilmediğini ancak ÖSYM Bürosu'ndan yapılacağını söylediler. ÖSYM başvuru merkezinden yapmış olsak bu kadar beklemek zorunda kalmayacaklarının vurgusunu yaptılar.


 

YDS puanı kimlerin ne işine yarayacak?

 


Memurlar.net'in dünkü YDS haberine gelen yorumlardan dikkat çekenleri ise şu şekilde...

asil2009- YDS başvurusunda iki önemli nokta..sadece fotoğraf güncellemesi için ilçeden ile gidenler mağdur oldu.ygs lys sınavlarında nasıl osym liselere yetki tanımlamışsa bu fotoğraf güncelleme yetkisi de verilebilirdi.yada ilçede ki myo okulua da verilebirilirdi ama türkiyede bürokrasi bitmiyor..Siverekten ş.urfa merkeze gittik sadece fotoğraf güncellemek için ancak..ş.urfa OSYM kordinatörlüğü yarım gün çalışıyor..Kimi hasta kimi hamile kimi işçi o kadar yol tepecek..kapıya 13.00-15.00 arası çalışıyoruz yazı asmakla resmileşmiyor o iş.Zaten Telefona cevap vermek gibi bir alışkanlığı yok zaten urfa OSYM Kordinatörlüğünün.. Hiç bir yetkili yok mu bu durumu düzeltecek... Üniversiteler özerk oldu da diğer kurumlardan ileri gideceğine daha geri gitti..Özerklik =çiftlik... bir yetkilinin bu duruma bir el atmasını bekliyoruz....

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.