ÖSYM başkanı duyurdu: Yeni bir sınav geliyor!

ÖSYM başkanı duyurdu: Yeni bir sınav geliyor!

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, Türkiye'nin en stratejik kurumlarından biri olan ÖSYM'nin 50. yıl dönümü dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlikte, dil alanında devrim niteliğinde sınavlar yapacaklarını açıkladı.

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, Türkiye'nin en stratejik kurumlarından biri olan ÖSYM'nin 50. yıl dönümü dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlikte, dil alanında devrim niteliğinde sınavlar yapacaklarını açıkladı. Ersoy, bu sınavların birkaç dilde farklı becerileri ölçen sınavlar olacağını belirterek, haziran ayından sonra kamuoyunda farklı bir sınavın ortaya çıkacağını söyledi.

Yabancı Dil Sınavlarında Paradigma Değişikliği

Ersoy, yabancı dil sınavlarında paradigma değişikliğine gidileceğini ifade ederek, bu kapsamda deneme sınavlarının yapıldığını ve Aralık ayında Milli Savunma Bakanlığı'na, ocak-şubat aylarında ise devletin farklı kurumlarına bu sınavların uygulanacağını belirtti. Mayıs-haziran aylarından itibaren ise kamuoyunda farklı bir dil sınavının ortaya çıkacağını müjdeledi.

ÖSYM'nin Uluslararası Boyutta Adı Geçiyor

Ersoy, ÖSYM'nin 50. yılında uluslararası alanda da adından söz ettirdiğini vurgulayarak, Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (TR-YÖS) adıyla uluslararası öğrenci sınavını gerçekleştirdiklerini ve bu sınavın uluslararası alanda geçerli olmasını hedeflediklerini belirtti. Ayrıca, uluslararası standartlarda bir sınav haline geldiğini ifade etti.

Dijital Dönüşüm ve Yapay Zeka

Ersoy, ÖSYM'nin dijitalleşme yol haritasını hazırladıklarını ve 2026 yılında tamamlanacağını söyledi. Bu kapsamda, yapay zeka ile soru hazırlama gibi yenilikçi uygulamaların yanı sıra belli dil alanlarında devrim niteliğinde sınav çalışmalarının da devam ettiğini açıkladı.

Başkan Ersoy, ÖSYM'nin 2024-2028 yıllarını kapsayacak yeni bir stratejik plan hazırladıklarını ve ayrıca kalite yönetim sistemlerinde çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Ayrıca, ÖSYM Akademi ile eğitim plan ve programları yanında, kişisel ve kurumsal kapasitenin geliştirilmesine yönelik çalışmaların da sağlam bir zeminde devam edeceğini ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.