Özel Lise Sayısı Resmileri Geçiyor!

Özel Lise Sayısı Resmileri Geçiyor!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kapatılan dershanelerin dönüşümü yasasıyla birlikte Cumhuriyet tarihinde ilk kez özel lise sayısı resmi liselerden fazla olacak.

Çukurova Üniversitesi öğretim Üyesi Prof. Adnan Gümüş tarafından yapılan çalışmaya göre 2015/16 eğitim ve öğretim yılında 2 bin 736 olan resmi liseye karşı 2 bin 920 özel lise öğrenci kabul edecek.

Dönüşen özel liselere 2015/16 eğitim döneminde yaklaşık 200 bin yeni öğrencinin kayıt yaptırması bekleniyor. Dershane dönüşümünü dünyanın en büyük okul özelleştirmesi olarak tanımlayan Prof. Dr. Gümüş, "Dönüşüme sokulacak dershanelerin yapı ve donatı hazırlıkları henüz uygun değil. Bu dönüşümün pek çok olumsuz çıktısı olacak. YGS-LYS'de dezavantajlı duruma düşeceğiz kaygısıyla veli ve öğrenciler dönüşen 'temel liselere' yönelme eğilimine girdi. 30 saat temel ders, tüm seçmeli derslerin test çözme dersine dönmesi, hafta sonu kurslarının test kursları şeklinde yapılması Anadolu Liseleri'ni de bozacak" dedi. Gümüş, başarı için öğretmen eksiğinin kapatılması gerektiğini belirtiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum