Polis sınavlarındaki şaibeye, savcılık soruşturması

Polis sınavlarındaki şaibeye, savcılık soruşturması

Polisliğe giriş sınavlarında Paralel Yapı tarafından kendine yakın adaylara soruların önceden verildiği ihbarı üzerine savcılık harekete geçti

DİLEK YAMAN
İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, Paralel Yapı'nın polis sınav sorularına kendisine yakın adaylara sızdırdığına ilişkin ihbarlar üzerine soruşturma başlattı. Soruşturma, savcılığa yapılan bir ihbar üzerine başlatıldı. Paralel Yapı'nın polis sınavlarında bazı adaylara sınav sorularını verdiği iddiası uzun süredir gündemdeydi. Hatta geçtiğimiz günlerde 3 bin 170 lisans mezunu polisin adaylığı Paralel Yapı'nın sınavları şaibeli hale getirdiği iddiaları üzerine iptal edildi. Bir süre önce emniyete yapılan bir ihbarda da Paralel Yapı'nın bazı isimlere sınav sorularını vererek haksız şekilde teşkilata adam soktuğu iddiaları ortaya atılınca savcılık yeni bir soruşturma açtı. Savcıyı harekete geçiren bu ihbarda örnekler verilerek, paralel yapının emniyet içindeki mensupları sayesinde soruları çalıp birkaç gün önceden mensuplarına sızdırdığını anlatılıyordu. Bu sayede Paralel Yapı'nın adaylarının sınav başarısı garantilenmiş oluyordu. Paralel Yapı, daha çok kendi bünyesindeki kişilere ve onların ailelerinden sınava giren adaylara sahip çıkıp emri altına alabileceği kişilere destek oluyordu. Diğer başarılı adayların ise hakları yeniyordu. Söz konusu ihbarda bu şekilde teşkilata giren bazı isimlere de yer verildi. Bu isimlerin Paralel Yapı ile bağlantılarına ilişkin detaylar verilerek araştırılması istendi. İhbar üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü Hukuk İşleri ve Soruşturma Şube Müdürlüğü bünyesinde idari soruşturma başlatılırken savcılık da emniyetin yazısı üzerine soruşturma başlattı. İlerleyen günlerde Paralel çete tarafından emniyet teşkilatına torpille sokulduğu belirtilen isimlerin ifadelerine başvurulması bekleniyor.

İTİRAF EDENLER ÇIKMIŞTI

Bu, polislik sınavları hakkında ilk iddia değil. 2006 yılında polislik sınavlarını başarıyla geçip Kayseri Polis Meslek Yüksekokulu'nu kazanan Mustafa Bozkurt, sınav sorularının Paralel devlet yapılanması tarafından çalındığını, kendi dershanelerine giden ve polis olması öngörülen öğrencilere servis edildiğini, ardından ise bu öğrencilerin polis okulunu kazanarak yapılanmanın emri doğrultusunda mesleğe adım attığını açıklamıştı. Bozkurt, kendisi de dahil 17 kişinin bu şekilde Kayseri Polis Yüksek Okulu'na girmeyi başardığını söylemişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.