Rotasyonda Son Durum 2

Rotasyonda Son Durum 2

Müdürlere Rotasyon uygulaması ile ilgili en son haber ve açıklamalara bu bölümde yer verilecektir.

ANKARA

            Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okul ve kurum yöneticilerinin zorunlu yer değişikliğine dair yönetmelik maddesi uyarınca yaz aylarında yaptığı yer değişikliklerinde yürütmeyi durdurmaya dair yargı kararları gelmeye devam ediyor. Ankara ilinde görev yapmakta olan bir Türk Eğitim-Sen üyesi tarafından açılan bireysel davada son beş yıl içerisinde görev yaptığı okulun dönüşüme uğradığından dolayı, yürütmeyi durdurma kararı verilmiştir.  

İlgili Yargı Kararı İçin Tıklayınız  

MANİSA'DAN 3, AYDIN'DAN 1 ROTASYON KARARI

Valilikler tarafından okul ve kurum yöneticilerinin zorunlu yer değişikliğine dair yönetmelik maddesi uyarınca yaptığı yer değişikliklerinde iptal ve yürütmeyi durdurmaya dair yargı kararları gelmeye devam ediyor. Manisa ilinde görev yapmakta olan Türk Eğitim Sen üyeleri tarafından açılan davalarda üyelerimizin atandıkları okulların türlerinin atanmalarına uygun olmadığından dolayı iptal kararları verilmiştir. Aydın ilinde de son beş yıl içerisinde görev yaptığı okulun dönüşüme uğradığından dolayı bir üyemiz yürütmeyi durdurma kararı almıştır.  

 

 İlgili Yargı Kararı (1) İçin Tıklayınız.

 İlgili Yargı Kararı (2) İçin Tıklayınız.

 İlgili Yargı Kararı (3) İçin Tıklayınız.

 İlgili Yargı Kararı (4) İçin Tıklayınız.

İSTANBUL BÖLGE İDAREDEN ROTASYONDA YD KARARI

 

Ali Osman ÖZÇELİK’in, Kocasinan Şehit Kırbaş Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü olarak görev yapmakta iken eğitim kurumu müdürlerinin zorunlu yer değişikliği kapsamında Kağıthane Profilo Teknik ve Endüstri Meslek Lisesine atanmasına ilişkin işlemin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle açılan davada, İstanbul 9. İdare Mahkemesinin 2010/1582 E. Sayılı ve 11.11.2010 tarihli kararıyla yürütmenin durdurulması istemi reddedilmiştir. Bu karara yapılan itiraz sonucunda, İstanbul Bölge İdare Mahkemesinin 2010/8287 Y.D. İtiraz nolu ve 29.12.2010 tarihli kararıyla, yerel mahkemenin yürütmenin durdurulması isteminin reddine ilişkin kararı kaldırılmıştır. 

       Mahkeme kararının gerekçesinde, davacının 07.11.1996 tarihinde Kocasinan Şehit Kırbaş Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde müdür olarak göreve başladığı, bu okulun Anadolu Lisesi Statüsüne kavuşmasıyla birlikte 23.07.2007 tarihinde Kocasinan Anadolu Meslek Lisesi, Teknik Meslek Lisesi, Teknik Lise ve EML müdürlüğüne atandığı, 5 yıllık çalışma süresinin başlangıç tarihi olarak son atama tarihinin esas alınması gerektiği, davacının 5 yıllık süreyi doldurmaması sebebiyle dava konusu işlemde hukuka uyarlık bulunmadığı belirtilmiştir.

          Türk Eğitim Sen olarak, rotasyon uygulaması nedeniyle yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi için daima arkalarında olduğumuz eğitim kurumu müdürlerine emsal teşkil etmesi açısından, tarafımıza ulaşan bu kararı tüm kamuoyuyla paylaşıyoruz.

 

İlgili Karar İçin Tıklayınız

ANTALYA’DAN

Valilikler tarafından okul ve kurum yöneticilerinin zorunlu yer değişikliğine dair yönetmelik maddesi uyarınca yaptığı yer değişikliklerinde iptal ve yürütmeyi durdurmaya dair yargı kararları gelmeye devam ediyor. Antalya ilinde görev yapmakta olan Türk Eğitim Sen üyesi tarafından açılan davada üyemizin atandığı okullun türünün atanmasına uygun olmadığından dolayı yürütmeyi durdurma kararı verilmiştir.  

İlgili Yargı Kararı İçin Tıklayınız                                                                                         

KOCAELİ İDARE MAHKEMESİNDEN 3 ROTASYON KARARI     

 

 

 Valilikler tarafından okul ve kurum yöneticilerinin zorunlu yer değişikliğine dair yönetmelik maddesi uyarınca yaz aylarında yaptığı yer değişikliklerinde yürütmeyi durdurma kararları gelmeye devam ediyor. Kocaeli ilinde Türk Eğitim Sen üyeleri tarafından açılan idari davalarda zorunlu yer değişikliğine dair yapılan atama işlemlerinin yürütmesi durdurulmuştur.

 

            İlgili yargı kararından birinde 5 yıllık sürenin yanlış hesaplandığı ve bu beş yıllık sürenin dolmadığı belirtilerek yürütmeyi durdurma kararı verilmiştir.

            Diğer iki yargı kararında da; lise tür ve derecesindeki eğitim kurumlarından alınarak ilköğretim türündeki eğitim kurumlarına atama yapılmasının hukuka uygun olmadığı belirtilerek yürütmeyi durdurma kararı verilmiştir.  

İlgili Yargı Kararı İçin Tıklayınız (1)  

İlgili Yargı Kararı İçin Tıklayınız (2)  

İlgili Yargı Kararı İçin Tıklayınız (3)

 MANİSA

Uşak Merkez Orhan Dengiz Anadolu Lisesi müdürü olarak görev yapmakta iken rotasyon kapsamında Uşak Alanyurt Köyü İlköğretim Okuluna müdür olarak atanan Halim UÇAR’ın Manisa İdare Mahkemesi nezdinde açmış olduğu dava lehine sonuçlanmıştır. Anılan yargı kararından “ Olayda, dava konusu işlemle merkezde Anadolu Lisesinden bir belde ilköğretim okuluna atanmış olup, atandığı okulun türü itibariyle davacının kariyerine ve liyakatine dolayısıyla da durumuna uygun bir okul olarak kabulü mümkün olmadığından; durumunun yönetmelik maddesinin 2. bendi kapsamında değerlendirilmesi ve lise türünde eş değer bir eğitim kurumu müdürlüğüne atanması, bunun mümkün olmaması halinde ise atamasının bir sonraki atama döneminde ele alınması gerekirken, bu husus gözetilmeksizin tesis edilen işlemde konu yönüyle hukuka uyarlık görülmemiştir” denilmektedir.  

İlgili Yargı Kararı İçin Tıklayınız

ANKARA 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okul ve kurum yöneticilerinin zorunlu yer değişikliğine dair yönetmelik maddesi uyarınca yaz aylarında yaptığı yer değişikliklerinde yürütmeyi durdurmaya dair yargı kararları gelmeye devam ediyor. Ankara ilinde görev yapmakta olan bir Türk Eğitim Sen üyesi tarafından açılan bireysel davada üyemizin son görev yaptığı okulda beş yıllık süreyi doldurmadığından dolayı, atamasının yürütmesi durdurulmuştur. 

İlgili Yargı Kararı İçin Tıklayınız

 KOCAELİ’NDEN BİR YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI 

Yaz aylarında zorunlu yer değişikliği kapsamında yer değiştiren okul ve kurum müdürlerinin yer değişliklerine dair idari işlemler yargıdan dönmeye devam ediyor. Kocaeli ilinde görev yapan bir Türk Eğitim Sen üyesinin açtığı davada Kocaeli İdare Mahkemesi; orta eğitim kurumundan ilköğretim kademesinde bir okula yönetici olarak atanmasının hukuka uygun olmadığına karar vererek atama işleminin yürütmesini durdurmuştur.    

 

İlgili Yargı Kararı İçin Tıklayınız

                                                                                                                

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.