Sahte içkide ağır bilanço: 13 kişi öldü, 12 kişi yoğun bakımda!

Sahte içkide ağır bilanço: 13 kişi öldü, 12 kişi yoğun bakımda!

Mersin, Antalya, Sivas, Erzincan ve İstanbul'da son iki günde metil alkol kurbanlarının sayısı 13'ye yükselirken, beş ilde 12 kişi yoğun bakımda yaşam savaşı veriyor.

Yılbaşı öncesi piyasaya sürülmek üzere üretimi artırılan sahte alkol can almaya devam ediyor. Antalya'nın Kepez ilçesindeki Akdeniz Sanayi Sitesi'nde oto tamircisi olarak çalışan Abidin Uçurum (46) 12 Aralık'ta, iş yerinde fenalaştı. Gözlerinin görmediğini söyleyen Uçurum, mesai arkadaşlarının çağırdığı ambulansla Atatürk Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Sahte içkiden zehirlendiği iddia edilen Uçurum önceki gece yaşamını yitirdi.

SİVAS'TA 3'ÜNCÜ ÖLÜM

Öte yandan, Manavgat ilçesinde el yapımı alkol tükettikten sonra hastanelik olan H.S.'nin yoğun bakımda tedavisinin sürdüğü öğrenildi. H.S.'ye içkileri sattığı belirlenen M.Ö. ise tutuklandı.

Sivas'ın Zara ilçesinde de, kaçak metil alkol ile üretilen rakıdan dolayı ölenlerin sayısı üçe yükseldi. Sahte rakıdan zehirlenerek kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alınan M.K. ve Şakir Deliktaş'tan (62) sonra Bülent Ekici (62) de dün sabah hayatını kaybetti. Beş kişinin ise tedavilerinin sürdüğü öğrenildi. Polis ekipleri, Zara ilçesinde dört adrese operasyon düzenledi. Baskında İ.S. (50) ve İ.V.D. (39) gözaltına alınırken, 25,5 litre el yapımı rakı, 19 litre el yapımı viski, 5 litre bidon içerisinde etil alkol, bir uyuşturucu hap ve bir ruhsatsız tüfek ele geçirildi.

İstanbul Avcılar'da ise, sahte içkiden zehirlenen İbrahim Kaşıkçı (52) kaldırıldığı hastanede öldü. Kaşıkçı'nın alkol aldığı tekel büfesine operasyon düzenleyen ekipler, 165 sahte içki ele geçirdi. Olayla ilgili üç suç kaydı bulunan tekel bayi işletmecisi Gökhan K. gözaltına alındı.

Erzincan'da da metil alkol zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılan 4 kişiden Halil Başer (72) yaşamını yitirdi. Görme yetisini kaybeden A.G. yoğun bakımda, Y.A. ve K.B.'nin ise serviste tedavileri sürüyor.

Mersin'de sahte alkolden 1 kişi hayatını kaybetti

Mersin'in Mut ilçesinde sahte alkol nedeniyle 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi de yoğun bakıma kaldırıldı.

Alınan bilgiye göre, Kültür Mahallesi'nde yaşayan Ali E.'nin (57) evinde kendi yaptıkları alkolü içen M.S. ve M.A., kendilerini kötü hissetmeleri üzerine Mut Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne başvurdu Her ikisinin de durumlarının kötü olması nedeniyle burada yapılan ilk müdahalenin ardından M.A. ve M.S. Mersin'e sevk edildi.

Kendi yaptıkları alkol içenlerden Ali E.'den haber alamayan yakınları evine gittiklerinde, kapının kapalı olması nedeniyle polise haber verdi. Eve giren polis ve 112 sağlık ekibi Ali E.'nin cansız bedeniyle karşılaştı.

Ali E.'nin cansız bedeni otopsi için Mersin Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Alkolden zehirlenen M.S. ve M.A.'nin Mersin'de yoğun bakım ünitesinde tedavilerinin sürdüğü öğrenildi.

Mut Savcılığı tarafından olayla ilgili soruşturma başlatıldı.(AA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.