Saldırı hazırlığında olduğu belirlenen terörist yakalandı

Saldırı hazırlığında olduğu belirlenen terörist yakalandı

Buca ilçesinde saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen bir terörist ile bu kişiye yardım ettiği belirlenen 2'si tapu müdürlüğünde görevli 5 kişi gözaltına alındı

İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele şubeleri ekipleri, terör örgütü PKK üyesi bir kişinin saldırı yapmak üzere, kente geldiğini belirledi.

Şüphelinin Buca ilçesinde görüştüğü bir kadının evinde saklandığını ve izini kaybettirmek için örgüte yardım eden kişilerin desteğiyle sık sık adres değiştirdiğini tespit eden ekipler, kent genelinde keşif yapan şüphelinin harekete geçeceği sırada operasyon düzenledi.

Yakalanacağı sırada intihara kalkıştı

Özel Harekat polislerinin desteğiyle düzenlenen operasyonda, zanlı Sinan D. ile şüpheliye yardım ettiği belirlenen 2'si tapu müdürlüğünde görevli memur 5 kişi gözaltına alındı. Operasyonda polisleri karşısında gören Sinan D. yakalanmamak için intihar girişiminde bulundu ancak polis ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı.

Hastaneye kaldırılan terör örgütü üyesi Sinan D. tedavisinin ardından taburcu edildi.

Zanlının emniyetteki ifadesi doğrultusunda kendisini Diyarbakır'dan İzmir'e gönderen terör örgütü PKK üyesi bir kişinin Diyarbakır'da yakalandığı öğrenildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından, adliyeye sevk edilen zanlılardan Sinan D'nin de aralarında bulunduğu 4 kişi tutuklandı, 2 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Muhabir: Şafak Yel

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.