Samet Tuncay İle Kariyerimizi Online Eğitimlerle Destekleyebilme Yöntemleri Hakkında Ropörtaj

Samet Tuncay İle Kariyerimizi Online Eğitimlerle Destekleyebilme Yöntemleri Hakkında Ropörtaj

Bu yazımızda henüz genç yaşına rağmen özgeçmişini dünyanın sayılı üniversitelerinden olan Yale, Harvard, Oxford, Arizona ve Cambridge gibi üniversitelerden almış olduğu eğitimlerle dolduran bir eğitimci ile beraberiz.

Bu yazımızda henüz genç yaşına rağmen özgeçmişini dünyanın sayılı üniversitelerinden olan Yale, Harvard, Oxford, Arizona ve Cambridge gibi üniversitelerden almış olduğu eğitimlerle dolduran bir eğitimci ile beraberiz. Üstelik bütün bunlara ek olarak tespitoloji bilim kültür ve United English dil merkezi gibi girişimlerinde başında. Eğitmen, öğrenci koçu ve filolog Samet Tuncay ile nasıl kariyerimizi online eğitimlerle destekleyebileceğimizi konuşacağız.

Seda Ak: Merhaba Samet, öncelikle katıldığın için teşekkür ederim ve ilk sorum ile başlamak istiyorum sence neden dijital öğrenme bu kadar önemli hale geldi?

Samet Tuncay: Merhaba Seda, dijital öğrenme önemli çünkü insanlar artık her yerden erişebilecekleri kaynaklara ihtiyaç duyuyorlar. Bu sayede bilgiye daha hızlı ve kolay bir şekilde ulaşabilirler. Harvard’dan eğitim almanın bedeli Türkiye ekonomisinde yüzbinlerce liraya bedel. Fakat iyi bir burs ile çok daha uygun online eğitimleri alabilirsiniz.

Seda Ak: Kendimizi online eğitimle nasıl daha verimli bir şekilde geliştirebiliriz?

Samet Tuncay: Dijital öğrenme, kişiselleştirilmiş bir deneyim sunuyor bizlere. İlk adım, hedeflerinizi net bir şekilde belirlemek ve ilgi alanlarınıza odaklanmaktır. Ardından, kaliteli kaynakları seçmek ve düzenli bir şekilde çalışmak önemlidir. Benim alanım öğrenci gelişimi ve ingilizce olduğu için kendi alanıma yönelik eğitimlere almaya çalıştım.

Seda Ak: Bazen online dersler çok sıkıcı oluyor nasıl motivasyonunu koruyorsun?

Samet Tuncay: Benim aldığım derslerin bazıları da sıkıcıydı ama benim verdiklerim mesela sıkıcı kelimesinden eser yoktur. Çünkü benim gözümde gülmeden sona eren her ders boşa gitmiştir. Motivasyon için kendinize ödüller koyabilirsiniz. Örneğin, başarılarınızı kutlamak için kendinize küçük ödüller vermek motive edici olabilir. Ayrıca düzenli hedefler belirlemek de yardımcı olabilir.

Seda Ak: Hangi online kaynaklar, beceri geliştirmek veya yeni konular öğrenmek isteyenler için en iyi seçeneklerdir?

Samet Tuncay: Onlarca farklı platform bulunmaka, Udemy, Coursera, edX gibi platformlar geniş bir yelpazede dersler sunar. Ayrıca Khan Academy ve Duolingo gibi kaynaklar da çok faydalı olabilir. Burada önemli olan yine eğitimin amacı. Her alan için çeşitli eğitimler bulunmakta

Seda Ak: Dijital öğrenme sırasında tek başınasın. İnsan sosyal bir hayvandır, oluşan yalnızlık hissini nasıl aşabiliriz?

Samet Tuncay: Online topluluklara katılmak, ders arkadaşlarıyla etkileşimde bulunmak ve öğrenme grupları oluşturmak yalnızlık hissini azaltabilir.

Seda Ak: Eğitimde espiriye yer var mı? Online eğitimde neşeli bir atmosfer nasıl oluşturulabilir?

Samet Tuncay: Kesinlikle yer var! Eğlenceli ve esprili bir dil kullanarak öğrenmeyi daha keyifli hale getirebilirsiniz. Ayrıca video derslerde gülümseyerek ve samimi bir tavırla konuşmak da önemlidir.

Seda Ak: Online eğitimde verimli çalışma alanları oluşturmanın ipuçları nelerdir? Benim odağım çok çabuk dağılıyor. Bana ne tavsiye edersin?

Samet Tuncay: Verimli çalışma alanları oluşturmak için sessiz bir ortam seçmek, iyi bir masa ve sandalye kullanmak, gereksiz dikkat dağıtıcıları kaldırmak önemlidir. Ben bunun için yatırım yaptım. Bel ağrım için bir bir koltuk iyi bir ekran ve mikrofon gibi. Ardından arka planda klasik müzik olmadan asla.

Seda Ak: Dijital öğrenme sürecini takip etmek ve başarıyı değerlendirmek için hangi stratejileri kullanabiliriz?

Samet Tuncay: İlerlemenizi takip etmek için düzenli olarak hedeflerinizi gözden geçirin, quizler veya ödevlerle kendinizi sınayın ve öğrenme sürecinizi günlük veya haftalık günlüğe kaydedin. Başarıyı değerlendirmek için ders sonunda aldığınız geri bildirimleri kullanın ve gerektiğinde hedeflerinizi güncelleyin.

Seda Ak: Öğrenmeyi daha eğlenceli hale getirmek için sana en çok ne yardımcı oluyor?

Samet Tuncay: Eğlenceli olmak her şeydir, Seda! Kendinizi bir öğrenme süper kahramanı gibi hissetmek istiyorsanız, sürekli yeni şeyler denemek ve hataları gülerek karşılamak harika bir yol olabilir..

Seda Ak: Son olarak mükemmel bir soru cevap etkinliği oldu ve senden öğrencilere üç tavsiye vermeni isteseydim bunlar ne olurdu?

Samet Tuncay: Benim öğrencilerime hep söylediğim üç temel kural var. Disiplin, eğlenmek ve merak etmek. Bu üçü birbirini tamamlar, disiplinsiz merak hissi boşa harcanacaktır. Eğlencesiz bir disiplinel çalışma da boşa gidecektir. Bu üçünü mutlaka birleştirmeliler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum