Seçmen Kaydı Sorgulama Ekranı (Nerede Oy Kullanacağım?)

Seçmen Kaydı Sorgulama Ekranı (Nerede Oy Kullanacağım?)

Nerede oy kullanacağım? 14 Mayıs 2023 Pazar günü 28.Dönem milletvekili ve Cumhurbaşkanı seçimi gerçekleşecek. Seçmen kaydı sorgulama nasıl yapılır? Nerede oy kullanacağım? Seçmen Kaydı Sorgulama Ekranı… sorularının cevaplarını haberimizin devamında verdik

Son günlerin dikkat çeken konularından seçimle ile ilgili yeni bir konu gündemde. Nerede oy kullanacağım? 14 Mayıs 2023 Pazar günü 28.Dönem milletvekili ve Cumhurbaşkanı seçimi gerçekleşecek. Milyonlarca seçmen oy kullanmak için bulundukları yerdeki sandıklara gidecek. Vatandaşlar şimdiden nerede oy kullanacaklarını araştırmaya başladılar. Seçmen kaydı sorgulama nasıl yapılır? Nerede oy kullanacağım? Seçmen Kaydı Sorgulama Ekranı… sorularının cevaplarını haberimizin devamında verdik.

Mayıs ayının ikinci haftası Pazar günü gerçekleşecek olan 28.dönem milletvekili ve Cumhurbaşkanı seçimlerinde milyonlarca seçmen oy kullanacak. Vatandaşlar nerede oy kullanacaklarını öğrenmek istiyor. Her yıl olduğu gibi mahallelerde yer alan okullarda oy kullanma işlemleri gerçekleşecek. Birçok vatandaş ikametgâh adreslerinde yer alan en yakın okula giderek oy kullanacaklar. Kendilerine en yakın seçim sandığını öğrenmek isteyen vatandaşlar için e-devlet üzerinden bir sistem sunuluyor. Vatandaşlar e-devlet sisteminde yer alan yurt içi seçmen sorgulama ekranından oy kullanacakları yeri öğrenebilecekler.

Seçmen Kaydı Sorgulama Nasıl Yapılır? Seçmen Kaydı Sorgulama Ekranı

Seçmen kaydı sorgulamasını yapmak isteyen vatandaşların bilgisayarlarının ya da akıllı telefonlarının arama motorlarına seçmen kaygı sorgulama ekranı yazarak arama motorunda çıkan ilk sayfaya girmeleri gerekiyor. Açılan sayfada kimlik doğrulama işlemini gerçekleştirerek giriş yapabilirler. Açılan sayfada seçmen kayıt bilgilerini görebilmekte olup sandık bilgileri de Yüksek Seçim Kurulu tarafından belirlendiğinde aynı sayfada görülür.

Aynı sayfaya e-devlet uygulamasından da ulaşılabilir. E-devlet uygulamasına giriş yaptıktan sonra arama kısmına yurt içi seçmen sorgulama ekranı yazarak aynı sayfaya ulaşabilirler.

Aşağıdaki linke tıklayarak direkt olarak seçmen kaydı sorgulamasını yapabilirsiniz.

SEÇMEN KAYDI SORGULAMA EKRANI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.