Siyah önlükleriyle okuma yazma öğreniyorlar...

Siyah önlükleriyle okuma yazma öğreniyorlar...

Siyah önlükleriyle okuma yazma öğreniyorlar...Samsun'da Halk Eğitim Merkezi'nin açtığı okuma yazma kursuna katılan 60 yaş üstü kadınlar, hayallerini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Siyah önlükleriyle okuma yazma öğreniyorlar...Samsun'da Halk Eğitim Merkezi'nin açtığı okuma yazma kursuna katılan 60 yaş üstü kadınlar, hayallerini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor.7

Samsun'da yaşları 60 ile 84 arasında değişen 8 kadın, 19 Mayıs Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan okuma yazma kursuna katılıyor.

Kadınların ilerleyen yaşlarına rağmen okuma istekleri takdirle karşılanırken, giydikleri siyah önlükler de dikkat çekiyor.

Kadınlar, özel olarak diktirdikleri ve çocukken giymeyi çok istedikleri siyah önlük beyaz yakalıkla kurslara geliyorlar ve çocukken yaşayamadıkları öğrenciliğin tadını çıkarıyor.

27 torun, 8 çocuk sahibi 84 yaşındaki Kadriye Bulut, okuma yazma öğrenmenin, içinde hep bir özlem olduğunu anlattı: 2 ay okula gittim üvey annemiz vardı. Doğum yapınca babam beni okuldan aldı beşik salladım. Daha ne diyeyim...

 

Kaynak : Habertürk

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.