Şükrü Kolukısa, Fildişi Sahili eğitim sendikası kongresine katıldı

Şükrü Kolukısa, Fildişi Sahili eğitim sendikası kongresine katıldı

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, Fildişi Sahili’nde Bağımsız Ortaöğretim Öğretmenleri Sendikası’nın (SYLEG) 3. Olağan Genel Kurulu’na katıldı.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, Fildişi Sahili’nde Bağımsız Ortaöğretim Öğretmenleri Sendikası’nın (SYLEG) 3. Olağan Genel Kurulu’na katıldı.

Fildişi Sahiliçalışma bakanlığını temsilengenel müfettiş Prof. Traore Flavien, Fildişi Sahili Sendikaları Konfederasyonu Başkanı Zadi Gnagna ve Senegal Bağımsız Eğitimciler Sendikası Başkanı Abdou Faty ile çok sayıda davetlinin iştirak ettiği genel kuruldabirkonuşma yapan Şükrü Kolukısa, SYLEG Genel Başkanı Charles Alain Kla’ya davetlerinden ötürü teşekkür ederek, Eğitim-Bir-Sen ve SYLEG arasındabeş yıl önce başlayan dostluğun daha uzun yıllar devam edeceğine inandığını söyledi.

Birlikte çalışarak, tecrübe paylaşımında bulunarak eğitimi ve emek mücadelesini daha iyi bir seviyeye taşıyabileceklerini ifade eden Kolukısa, “Bu konuda biz sendikacılara çok büyük görevler düşmektedir. Ben bu salona baktığımda Fildişi Sahili eğitimini bir güneş misali aydınlatacak ve daha ileriye taşıyacak gözler görüyorum.Bir ülkenin en büyük umudu yeni nesillerdir ve yeni nesli doğru bir şekilde yetiştirmek ancak eğitimle mümkündür. Bir ülkedeki eğitim sisteminin niteliğini, kalitesini ve gücünü doğrudan etkileyen en önemli aktör öğretmenlerdir. Çünkü öğretmenler, eğitim sistemi içinde sahada politika ve stratejileri uygulayan, uygulama sonuçlarını gözlemleyen, aksayan yönlerin tespitini yapma imkânına sahip olan; bir ülkede belirlenen eğitim politikalarını gerçekleştiren ve somutlaştıran en önemli aktördür” dedi.

SYLEG Genel Başkanı Charles Alain Kla ise, tecrübe paylaşımına oldukça önem veren bir sendika olduklarını belirterek, “Bu bağlamda birçok faaliyet düzenleyen Eğitim-Bir-Sen’e teşekkür ediyor ve tecrübelerinden faydalandığımızı ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Şükrü Kolukısa,programı kapsamında Maarif Vakfı Fildişi Sahili Sorumlusu Oğuzhan Uğurlu ve Türkiye’nin Abidjan Büyükelçisi Havva Yonca Gündüz Özçeri’yi ziyaret etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.