Talip Geylan Çıtayı Yükseltti: 22.000 TL + Seyyanen Zam + Refah Payı!

Talip Geylan Çıtayı Yükseltti: 22.000 TL + Seyyanen Zam + Refah Payı!

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, memur maaşlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Geylan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce en düşük memur maaşının 22.000 TL olacağı sözünü hatırlatarak, bu miktarın 1158 dolar karşılık geldi

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, memur maaşlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Geylan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce en düşük memur maaşının 22.000 TL olacağı sözünü hatırlatarak, bu miktarın 1158 dolar karşılık geldiğini belirtti. Ancak günümüzde bu miktarın 940 dolara denk geldiğine dikkat çekti. Bu durumda memurların alım gücünün zammı almadan bile yıprandığını ifade etti.

Geylan, Türk Eğitim Sen olarak, geçmiş dönemde yaşanan gelir kaybının telafisi amacıyla en düşük memur aylığının 22.000 TL'ye seyyanen bir artış ve refah payı ile yükseltilmesini talep ettiklerini vurguladı. Ayrıca, Toplu Sözleşme hükümleri gereği maaşlara ikinci altı ayın %6 artışı ve enflasyon farkının da eklenmesini istediklerini ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.