Talip Geylan, Deprem Bölgesinde İncelemelerde Bulundu

Talip Geylan, Deprem Bölgesinde İncelemelerde Bulundu

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Dolgun ile birlikte 08.02.2023 tarihinde depremin vurduğu Adana’da teşkilatlarımız ile birlikte depremden etkilenen ve hasar gören yerleri ziyaret etti.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Dolgun ile birlikte 08.02.2023 tarihinde depremin vurduğu Adana’da teşkilatlarımız ile birlikte depremden etkilenen ve hasar gören yerleri ziyaret etti. Geylan, Afet Yönetim Merkezi’nde sorumlu Vali Yardımcısı ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısından çalışmalar ve gelişmeler hakkında bilgi aldı.

Türkiye Kamu-Sen’in depremzedelerin battaniye, giyim malzemeleri, hijyen seti, ısıtıcı, erzak, bebek maması, bebek bezi, kumanya başta olmak üzere her türlü yaşam malzemesinden oluşan yardımları içeren tırları deprem bölgelerine ulaştırıldı. Yardımlar, AFAD koordinatörlüğünde ihtiyaç sahiplerine iletiliyor.

Öte yandan yardım ve faaliyetleri koordine etmek üzere oluşturulan Türkiye Kamu-Sen Deprem Komisyonu da deprem bölgelerindeydi. Bu kapsamda Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan Adana; Türk Haber-Sen Genel Başkanı Yücel Kazancıoğlu Malatya-Adıyaman; Türk Tarım Orman-Sen Genel Başkanı Ahmet Demirci ve Türk İmar-Sen Genel Başkanı Zafer Çelik Kahramanmaraş; Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı Mustafa Nurullah Albayrak Hatay; Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Başkanı Tuncay Erden Osmaniye; Türk Büro-Sen Genel Başkanı Türkeş Güney ve Türk Enerji-Sen Genel Başkanı -Şuayip Deniz Demir Gaziantep, Kilis; Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal Şanlıurfa; Türk Kültür Sanat-Sen Genel Başkanı Uğur Yıldırım da Diyarbakır illerinde deprem felaketi ile ilgili incelemelerde bulundu.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Dolgun ile birlikte 08.02.2023 tarihinde depremin vurduğu Adana’da, teşkilatlarımızla depremden etkilenen ve hasar gören yerleri ziyaret etti. Geylan, Afet Yönetim Merkezi’nde sorumlu Vali Yardımcısı ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısından çalışmalar ve gelişmeler hakkında bilgi aldı.

AFAD çadırlarını da ziyaret eden Geylan, depremzede vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerini iletti. Geylan yaptığı açıklamada, “Ülkemiz tarifi olmayan büyük bir felaketle karşı karşıya kaldı. Büyük acılar yaşanıyor. Tonlarca enkaz altında kurtarılmayı bekleyen canlarımız var. Rabbim dayanma gücü versin.

Resmi görevlilerin yanı sıra gönüllülerin insanüstü gayretine şahit oluyoruz. Necip milletimizin asil evlatları, canhıraş şekilde seferber olmuş durumda. Bu büyük felakette bir kez daha hissediyoruz ki, Türk milletinin mensubu olmaktan bir kez daha gurur duydum. 85 milyon kenetlenmiş, felaketin üstesinden gelebilmek için olağanüstü bir çaba sarf ediyor.

Ankara’dan çıktığımız andan itibaren, yol boyunca şahit olduk ki, kederde ve tasada bir olan insanlarımız, yardım ve destek konvoylarıyla deprem bölgesine koşuyor. Çok can kaybımız var, çok yorulacağız, çok üzüleceğiz; ama bu asil millet birlik içerisinde kenetlenerek bu asrın felaketinin de yaralarını beraberce saracak ve üstesinden gelecektir. Rabbim benzeri afetlerden ülkemizi esirgesin” dedi.

Öte yandan Türk Eğitim-Sen Merkez Yönetim Kurulu, yükseköğrenim öğrenci yurdumuzda barınan ve ailesi deprem bölgesinde mağdur olmuş öğrencilerimizden bu yıl ücret alınmamasını kararlaştırdı. Ayrıca Türk Eğitim-Sen Şube Başkanlarımızın maaşlarından ayırdıkları 256.000 TL tutarındaki yardım miktarı AFAD hesabına yatırıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.