Talip Geylan'dan "Boş Öğretmen" Yakıştırmasına Sert Tepki!

Talip Geylan'dan "Boş Öğretmen" Yakıştırmasına Sert Tepki!

Son günlerde çokça tartışılan, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda yer alan Kariyer Basamakları Sınavları konusunda herkes bir şeyler söylüyor. Uzman ve Başöğretmenlik için getirilen sınav şartına öğretmenlerden tepkiler gelmeye devam ederken, karşı görüşler...

Son günlerde çokça tartışılan, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda yer alan Kariyer Basamakları Sınavları konusunda herkes bir şeyler söylüyor. Uzman ve Başöğretmenlik için getirilen sınav şartına öğretmenlerden tepkiler gelmeye devam ederken, karşı görüşler de gündeme gelmiyor değil. 

En son Yeni Akit gazetesinde yayınlanan "“Başöğretmenliğe” karşı çıkanlar, yoksa “boş öğretmen” mi?" yazısında "Bendeniz bu yazıda, dilimin döndüğünce eğitim ordusunun vazgeçilmezleri olan öğretmenlerimiz hakkında birkaç kelam etmek istiyorum. Çünkü sistemdeki sorunun kaynağının eğitimin verilme şekli ve araçlarından ziyade, eğitimi veren insanlarda, yani öğretmenlerde yattığını düşünüyorum." diyerek açıklamalarda bulundu.

Sistemdeki sorunu Öğretmene yükleyen yazı hakkında  Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan'dan sert tepki geldi. Geylan yapmış olduğu açıklamada şöyle dedi:

AĞZI OLAN KONUŞUYOR!
Eğitimle ve eğitimcilerle ilgili konuşanlar, ideolojik saplantıları ve siyasi hesaplarından arınarak gündeme dahil olmalıdır. Aksi halde, örnekteki BOŞBOĞAZLIKTA görüldüğü gibi, saçmalıklarla dolu lakırdılar dökülür dillerinden..

Bu nasıl bir anlayıştır ki, neredeyse tüm Cumhuriyet tarihi boyunca ortaya konulan eğitim mücadelesini tahkir edebiliyor? Bu nasıl bir kafadır ki, eğitimde yaşanan sorunların baş müsebbibi olarak öğretmeni işaret edebiliyor?

Bu nasıl bir ahlaktır ki, kariyer düzenlemesiyle ilgili sergilenen eleştiri ve önerileri, adeta “kendini geliştirememiş yetersizlerin tepkisi” olarak nitelendirebiliyor? Bu nasıl bir terbiyesizliktir ki, mevcut uzman ve başöğretmen düzenleme usulünü kabul etmeyenlere BOŞÖĞRETMEN diye hakaret edebiliyor?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum