Taş Mektep'ten Avrupa Şampiyonluğuna - İnanmak Yetmez Alın Teri Gerekir

Taş Mektep'ten Avrupa Şampiyonluğuna - İnanmak Yetmez Alın Teri Gerekir

Güzel şeyler de oluyor şu sıralarda. Bir hengamenin içinde yaşam akıp gidiyor. Ülkemiz içinde bulunduğumuz coğrafyanın da tesiriyle her günü çeşit çeşit sıkıntılarla mücadele ederek geçirmek durumunda.

İnanmak Yetmez Alın Teri Gerekir

                Güzel şeyler de oluyor şu sıralarda. Bir hengamenin içinde yaşam akıp gidiyor. Ülkemiz içinde bulunduğumuz coğrafyanın da tesiriyle her  günü çeşit çeşit sıkıntılarla  mücadele ederek  geçirmek  durumunda.  Eğitim dünyamızda da pek çok sıkıntı alanda düzeltme ve düzenleme gayretleri tüm paydaşların omuzlarında. Kolay iş yok. Milyonlarca gencin eğitimine dair herkes işin  bir tarafından gayret sarf ediyor.  Bütün büyük gayelere küçük küçük ulaşılır. Kadı Burhanettin'in meşhur beyitiyle : Dilberün işi itab u naz olur/ Yare kavuşma işi az az olur.  Sabır ve gayretle yapılan her çaba dökülen her damla alın teri mutlaka karşılığını bulacaktır.

                Bazı insanların sürdürdükleri mücadele ise çok anlamlıdır. Meslek hayatımda buna ikinci kez tanık oluyorum ki bir öğrenci hem sporda hem de akademik anlamda derslerinde başarılı olsun.  Geçmiş yılda yüzme alanında dünya sıralamasında derece elde eden öğrencim Nida bütün alkışları hak etmişti. Zira hem derslerine çalışmayı hem de antrenmanlarını eksiksiz sürdürmeyi başarmıştı. Bu başarının ardında sadece gayret yok aynı zaman da hayattan çalınmış büyük bir fedakarlık vardı.  Bütün bunları başarmış bir öğrencinin bir de ülkemizin en saygın üniversitelerinden birini kazanmış olması  ancak saygıyla tazimi gerektirirdi. Bir daha böyle bir yetenekle karşılaşmam herhalde derken.

                Öğrencim İbrahim Ahmet Acar eksrimde milletimiz adına tarihte bir ilki gerçekleştirdi. Avrupa şampiyonu oldu. Ülkemiz adına şu ana kadar elde edilen en önemli dereceyi elde etti. İbrahim de aynı anda iki önemli işi yapmayı başarmış bir öğrencidir.  Hem ülkemizin en saygın Anadolu Liselerinden biri olan okulumuzda eğitim almayı hem de sporda Avrupa'nın en iyisi olmayı başarmıştır. Ne kadar meşakkatli bir yaşam sürdüğüne de tanıklık ediyoruz. Hem antrenmanlar ve kamplara zaman ayırmak hem derslere vakit bulmak, hem de bilimsel projelerde yer almak... Gerçekten zamandan ve  hayattan çok şey çalmayı gerektirecek bir iş. Fakat şaşkınlıkla müşahede ediyorum ki hiç şikayet etmeyen bir İbrahim var. Zorluklar onun için sadece aşılması gereken bir engel gibi. Her öğrencinin önünde muhkem bir örnek.

                Bu büyük başarı her eğitimci gibi beni de haylisiyle gururlandırdı. Yanı başınızda büyüyen bir fidanın koskoca bir çınar oluşunu seyretmek kadar güzel. Her başarı ardında büyük gayret ve çabayı ,tahammülü gerektirir.  Ama en önemlisi inanmaksa da zafere, zafer mutlaka kendi uğrunda alın teri dökenin olacaktır.  Tebrikler İbrahim. Sen bir modelsin. Her şeyin mümkün olduğunu delil bir model

                                                                                                                                               Bayram AKYÜZ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.