Tekno rehber öğretmenler geliyor

Tekno rehber öğretmenler geliyor

MEB, okullarda iki rehber öğretmen dönemini başlatıyor.

Mevcut uygulamada öğrencilerin her türlü psikolojik sorunlarıyla ilgilenen rehber öğretmenlere şimdi de Bilişim Teknolojileri Rehber öğretmeni ekleniyor.

 

  Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda iki rehber öğretmenli dönemini başlatmaya hazırlanıyor. Mevcut uygulamada öğrencilerin her türlü psikolojik sıkıntılarıyla ilgilenen rehber öğretmenlere şimdi de Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmeni eklenecek. Fatih Projesi kapsamında donanım kurulumu tamamlanan ve işler durumda en az bir Bilgisayar Laboratuarı bulunan okullara  Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmeni görevlendirmesi yapılacak.

 

  ÖNCE DERS

 

   Bu görevi ise, bilişim teknolojileri öğretmenleri yürütecek. Görevlendirmelerde proje kapsamında donanım kurulumu tamamlanan okullara öncelik verilecek, bu okullarda ihtiyaç varken diğer okullara görevlendirme yapılmayacak. Bu görevi yapacak öğretmenler okullarında var olan ders görevini yerine getirdikten sonra kalan zamanda bu görevi yürütecek. Rehber öğretmenliği görevini yerine getirenlere ise ek ders ücretleri kadrolarının bulunduğu okul/kurum tarafından ödenecek. Rehberlik görevi eğitim öğretimin yapıldığı saatlerde yapılacak. Normal eğitim yapan okullarda 1, ikili eğitim yapan okullarda en fazla 2 öğretmen görevlendirilecek.

 

  Ayrıca okulda görevlendirme şartlarını taşıyan birden çok Bilişim Teknolojileri öğretmeni bulunması durumunda, okulundaki eğitim öğretimi aksatmayacak şekilde aynı ilçede ihtiyaç olan başka okullara görevlendirme yapılabilecek. 

 

 NELER YAPACAKLAR? 

 

 Bilişim Teknolojileri araçlarının derslerde etkin kullanımı ve eğitim-öğretim faaliyetlerine uyum konusunda okul personeline, öğrencilere ve öğrenci velilerine bilgilendirici faaliyetlerde bulunacak olan rehber öğretmenler, derslerin işlenmesi esnasında karşılaşılan sorunların çözülmesini sağlayacak. Daha birçok bilişim teknolojileriyle ilgili birçok görevi yerine getirecek olan rehber öğretmenler, okul web sitesinin hazırlanmasında, yayınlanmasında ve güncel tutulmasıyla ilgili web yayın ekibine katılacak ve rehberlik edecek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.