Terör örgütü PKK'ya ikinci dalga operasyon

Terör örgütü PKK'ya ikinci dalga operasyon

2015'ten bu yana çukurlara gömülen PKK'ya 2'nci dalga operasyon geliyor. Böylece referandum öncesi teröristlerin sınır ötesinden sızması önlenecek

ERKAM ÇOBAN

İçişleri Bakanlığı, Temmuz 2015'te 'özerklik' oyununa başlayan terör örgütü PKK'ya yönelik Türkiye'nin Suriye ve Irak sınırındaki 12 merkezde ikinci dalga operasyon başlatma kararı aldı. 16 Nisan'da yapılacak referandum için FETÖ ile birlikte 'hayır' cephesinin başını çeken PKK'nın, seçim güvenliğini tehlikeye atmasının önüne geçilecek.

 

SIZMALAR ÖNLENECEK: Çukur-barikat operasyonlarının gerçekleştirildiği Suriye ve Irak sınırındaki Mardin'in Dargeçit, Derik, Kızıltepe ve Nusaybin ilçeleri, Şırnak merkez ve İdil, Cizre, Uludere, Silopi ilçeleri, Hakkari'nin Çukurca, Şemdinli, Yüksekova ilçesi olmak üzere12 merkezde başlayacak operasyonlarla terörist unsurların referandum öncesi sınır ilçelere sızmaları önlenecek.

 

KALINTILAR TEMİZLENECEK: Terör örgütü PKK'nın sınırdan alabileceği destekle kendilerince kritik gördükleri bu merkezlerde yeniden hareketlenme ihtimaline fırsat verilmeyecek, terör kalıntıları etkisizleştirilecek. İçişleri Bakanlığı gerekli görülmesi halinde sokağa çıkma yasağı ilan edecek.

 

BÖLGE İNSANI İNSANCA YAŞAM İSTİYOR: Öte yandan Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı'nın (KDGM) Doğu ve Güneydoğu'da gerçekleştirdiği son saha çalışması da bölge halkının terörist unsurları istemediğini bir kez daha ortaya koydu. Bu arada eşzamanlı olarak terör operasyonlarının yapıldığı merkezlerde yeniden imar çalışmaları sürdürülecek.

 

YÜKSEK'E 8 YIL 9 AY HAPİS:Öte yandan DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek'in yargılanmasına Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Yüksek, "terör örgütü üyesi olmak"tan 8 yıl 9 ay hapisle cezalandırıldı. Yüksek hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

Sabah

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.