TİKA, Erbil'deki Okullara Sahip Çıktı

TİKA, Erbil'deki Okullara Sahip Çıktı

Erbil kentinde TİKA tarafından onarım ve tefrişatı tamamlanan 15 okul hizmete sunuldu.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından, yurt dışında yürütülen çalışmalar kapsamında, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil kentinde, onarım ve tefrişat çalışmaları tamamlanan 15 okul, düzenlenen açılış töreninin ardından hizmete sunuldu.

TİKA'nın Irak'taki faaliyetleri kapsamında onarım ve tefrişatı tamamlanan okulların açılış törenine TİKA Başkan Yardımcısı Ali Maskan, TİKA Ortadoğu ve Afrika Daire Başkanı Keman Özdemir, TİKA Irak Masası Sorumlusu Sibel Güneği ve Ahmet Aydın, Türkiye Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnam, IKBY Eğitim Bakanı Pıştivan Sadık ve çok sayıda yetkili katıldı.

15 okuldan Eyyubi İlköğretim Okulu'nun açılış töreni sırasında açıklamalarda bulunan TİKA Başkan Yardımcısı Maskan, "TİKA, kurulduğu günden bu yana başta Erbil olmak üzere Irak'ın birçok bölgesinde önemli projeleri hayata geçirdi. Son olarak 14 okul ve Selahaddin Üniversitesi'ne ait derslikleri baştan sonra onarıp yeniledik. Bölgedeki öğrencilerin daha iyi şartlarda eğitim alması için çalışmalarımıza devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

"Terör örgütü DEAŞ tarafından düzenlenen saldırılarından dolayı evlerini terk eden Türkmen kardeşlerimizin her zaman yanında yanına olacağız." diyen Maskan, "Kamplarda yaşayan Türkmen kardeşlerimize birçok yardımımız oldu. Bunun dışında, Türkmen kardeşlerimizin meslek edinmeleri için birkaç meslek kursu açtık. Tarım projeleri gerçekleştirdik." dedi.

IKBY Eğitim Bakanı Sadık da komşu ve dost ülke Türkiye'nin en kötü zamanlarda yardım elini uzattığını söyledi.

Başta TİKA olmak üzere diğer kurumların çeşitli alanlarda destek sunduğunu kaydeden ve TİKA'nın bölgedeki faaliyetlerinden övgüyle söz eden Sadık, Türk Halkına minnettar olduklarını ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından; IKBY Eğitim Bakanı Pıştivan Sadık tarafından söz konusu projede emeği geçen TİKA Başkan Yardımcısı Ali Maskan, TİKA Ortadoğu ve Afrika Daire Başkanı Keman Özdemir, TİKA Irak Masası Sorumlusu Sibel Güneği ve Ahmet Aydın'a plaket takdim edildi. 

img-20161012-wa003-001.jpgimg-20161012-wa002-001.jpgimg-20161012-wa001.jpgimg-20161012-wa000-001.jpg

img-20161012-wa004.jpgimg-20161012-wa005.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.