TSK'ya ait 2023 atama kararnamesi yayımlandı

TSK'ya ait 2023 atama kararnamesi yayımlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin komuta kademesine yaptığı atamalar Resmi Gazete'de yayımlandı.

ATAMA KARARLARI

3 sayılı Üst Kademe Kamu Yöneticileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Atama Usüllerine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 9 uncu maddesi gereğince, 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Metin GÜRAK (Kr.Plt.1981-Top.89) Genelkurmay Başkanı olarak atanmıştır.

3 sayılı Üst Kademe Kamu Yöneticileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Atama Usüllerine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 9 uncu maddesi gereğince, Genelkurmay II nci Başkanı Orgeneral Selçuk BAYRAKTAROĞLU (Mu. 1981-17) Kara Kuvvetleri Komutanı olarak atanmıştır.

3 sayılı Üst Kademe Kamu Yöneticileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Atama Usüllerine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 9 uncu maddesi gereğince, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Ziya Cemal KADIOĞLU (Hv.Plt.l982-H-24) Hava Kuvvetleri Komutanı olarak atanmıştır.

926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanununun 38, 47, 49 ve 54 üncü maddeleri ve 3 sayılı Üst Kademe Kamu Yöneticileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Atama Usüllerine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 9 uncu maddesinin birinci fıkrası gereğince; Karara ekli listede kimlikleri yazılı Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığına mensup 25 general, 7 amiral ve 63 albayın; 30 Ağustos 2023 tarihinden geçerli olarak bir üst rütbeye terfi ettirilmeleri uygun görülmüştür.

Atama listesinin tamamı için TIKLAYINIZ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.