Türk Eğitim-Sen Genel Merkez Yöneticilerinden Mardin ve Batman Çıkarması

Türk Eğitim-Sen Genel Merkez Yöneticilerinden Mardin ve Batman Çıkarması

Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcıları Orhan Kütük ve Erhan Bayram, 20-22 Aralık 2023 tarihleri arasında Mardin ve Batman’da bir dizi temaslarda bulundu. Ziyaretlerde kamuoyunu yakından ilgilendiren gelişmeler ile eğitim çalışanlarının yaşadığı...

Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcıları Orhan Kütük ve Erhan Bayram, 20-22 Aralık 2023 tarihleri arasında Mardin ve Batman’da bir dizi temaslarda bulundu. Ziyaretlerde kamuoyunu yakından ilgilendiren gelişmeler ile eğitim çalışanlarının yaşadığı sorunlar üzerine kapsamlı değerlendirmeler yapılarak, önümüzdeki döneme dair izlenecek strateji ve yürütülecek faaliyetlere yönelik istişarelerde bulunuldu.

Türk Eğitim-Sen heyeti ilk olarak Mardin Vali Yardımcısı Sayın Hasan Kurt’u ziyaret ederek, Mardin’de görev yapan eğitim çalışanlarının sorun ve çözüm yolları üzerinde değerlendirmelerde bulundu.

Daha sonra Kütük ve Bayram, Mardin Artuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Mehmet Emin Duyan’ı makamında ziyaret etti.

Genel Başkan Yardımcılarımız Kütük ve Bayram, akşam saatlerinde de Mardin Şubemizin istişare toplantısını gerçekleşti.

21 Aralık tarihinde Batman’a geçen Genel Başkan Yardımcılarımız Kütük ve Bayram, şube yönetimi ile birlikte Batman İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Mahmut Kurtaran’ı ve Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarını ziyaret etti.

Kütük: Bizim tek derdimiz; eğitimin ve eğitim çalışanlarının hak, kazanım ve talepleridir.

İstişare toplantısında bir konuşma yapan Genel Başkan Yardımcımız Orhan Kütük, “Tüm eğitim çalışanları şundan emin olsun ki; Türk Eğitim Sen olarak tek derdimiz eğitimin ve eğitim çalışanlarının hak, kazanım ve talepleridir. Bundan sonra da sorumluluğumuzun gereğini titizlikle yerine getirmeye devam edeceğiz.” diyerek konuşmasına başladı.

Kütük: Genç aday öğretmenlerimizi mutlu edecek bir atama sayısı belirlenmelidir.

Öğretmen ihtiyacının ülkemizin en önemli sorunların başında geldiğine dikkat çeken Genel Başkan Yardımcımız Kütük, yaklaşık 500 bin öğretmen atama beklerken ve eğitim fakültelerinden her yıl ortalama 40 bin gencimiz mezun olurken, atama sayılarının yetersiz olduğunu söyledi. Az sayıda atamayla ne eğitimin ihtiyaçlarının ne de genç meslektaşlarımızın beklentilerinin karşılanmasının mümkün olmadığını söyleyen Kütük, “Türk Eğitim-Sen olarak talebimiz; ücretli öğretmen sayısı kadar atama yapılmasıdır. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada 68 bin öğretmen ihtiyacı olduğunu ifade etti. Dolayısıyla daha fazla beklenmesin ve öğretmen ataması yapılsın.” dedi.

Kütük: Kamu çalışanları, sözleşmeli memur istihdamı garabetinden kurtarılmalıdır.

Öğretmenlerin kadrolu, sözleşmeli ve ücretli olmak üzere üç farklı şekilde çalıştırıldığını söyleyen Kütük, “Ücretli öğretmen görevlendirmesi ve sözleşmeli istihdam kökten kaldırılmalı, sadece kadrolu atama yapılmalıdır. Kamuda aynı işi yapan çalışanlar farklı statüde istihdam edilemez!” ifadelerini kullandı.

Kütük: Proje okullarımızdaki yönetici ve öğretmen atama sistemi de hızlıca sınav esasına göre düzenlenmelidir

Proje okulları da dahil olmak üzere, Milli Eğitim Bakanlığı’ndaki tüm yönetici atamalarının liyakat ve ehliyet esasına dayalı şekilde ve sınav başarısına göre yapılması gerektiğinin önemle altını çizen Kütük, eğitim camiasının, yıllardır, keyfiyete ve mensubiyete göre sürdürülen yönetici atama usulünden dolayı çok mustarip olduğunu kaydetti. Kütük, “Proje okullarımızdaki yönetici ve öğretmen atama sistemi hızlıca sınav esasına göre düzenlenmelidir.” değerlendirmesinde bulundu.

Kütük: 3600 ek gösterge için 30 Şubat mı bekleniyor?

Birinci dereceye gelmiş bütün kamu görevlilerinin ek göstergelerinin 3600’e yükseltilmesi konusunun bir an önce gündeme gelmesi gerektiğini kaydeden Kütük, “Devletin sözü havada bırakılamaz. Birinci dereceye gelen ve şartları uygun olan tüm kamu çalışanlarının ek göstergeleri 3600’e yükseltilmelidir.” dedi.

Kütük: Üniversite idari personeline nakil hakkı verilmelidir.

Üniversitelerde görev yapan idari personele üniversiteler arasında nakil ve becayiş (karşılıklı yer değiştirme) yapabilme hakkı tanınması gerektiğini kaydeden Kütük, “Örneğin; İstanbul Üniversitesi’nde çalışan biri eşinin yanına, Ankara’ya gitmek istiyor. Bir kurumda boş kadro var. Fakat üniversitesi size muvafakat vermiyor. Eğer karşı kurumda ihtiyaç varsa, sizi de kabul etmişse, üniversite idari personeli nakil olabilmelidir. Bu konuda YÖK’ün ve Hükümetin bir düzenleme yapmasını bekliyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Bayram; Vatanımızda huzur ve güven içinde yaşamamızı sağlayan gazi ve şehitlerimizi asla unutmayacağız.

Daha sonra kürsüye gelen Genel Başkan Yardımcımız Erhan Bayram ise Türk Eğitim-Sen’in çalışma hayatında her türlü ayrımcılığın yok edilmesi ve hakkaniyetli bir yapının kurulması için samimiyetle mücadele eden tek sivil toplum kuruluşu olduklarını kaydetti. Bayram; “ Bir ve beraber olmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Devletimizin varlığına, birliğine her daim sahip çıkacak, vatanımızda huzur ve güven içinde yaşamamızı sağlayan gazi ve şehitlerimizi asla unutmayacağız.” dedi.

Bayram; Kamu çalışanları yıllardır enflasyonun altında eziliyor!

Kamu çalışanlarına yapılan enflasyon farkına bağlı artışın gerçekleşen enflasyonun altında kaldığına dikkat çeken Genel Başkan Yardımcımız Erhan Bayram, iğneden ipliğe gelen fiyat artışlarının gerek kamu çalışanları ve ailelilerini gerekse emeklilerimizi adeta dar boğaza bıraktığını kaydetti. Bayram, “Türkiye Kamu-Sen olarak her zaman söyleriz; enflasyon kadar zam, zam değildir. Gerçek zam, enflasyon üzerinde bir refah payı ödemesi ile gerçekleşecektir. Büyüyen ekonomiden, artan milli gelirden kamu çalışanları da faydalanmalıdır. Bunun da yolu, refah payı uygulamasının kalıcı hale getirilmesidir. Dolayısıyla Türkiye Kamu-Sen olarak 2024-2025 yılı için maaş artış oranlarının yanı sıra yüzde 10 refah payı ve enflasyon farkını aylık maaşlara yansıtılmasını istiyoruz.” dedi.

Bayram; Gelir vergisindeki adaletsizliği bir an önce çözülmelidir.

Gelir vergisinde yaşanan adaletsizliğe dikkat çeken Bayram, gelir vergisi matrahı artış oranının memur maaş katsayısı artış oranının altında kaldığını söyledi. Bayram, “Kamu çalışanları daha fazla miktarda gelir vergisi ödemektedir. Kamu çalışanlarının maaşlarında ciddi bir kayba neden olan vergi dilimi düzenlemesi yeniden düzenlenmelidir. Tüm kamu çalışanlarının aylık ve ödemelerinde gelir vergisi dilimi yüzde 15’e sabitlenmelidir.” değerlendirmesinde bulundu.

Bayram; “Eğitim-Öğretime Hazırlık Ödeneği” bir asgari ücret tutarında olsun.

Her yıl eğitim-öğretim yılı başında ödenen Öğretim Yılına Hazırlık Ödeneğinin; bir asgari ücret tutarında olacak şekilde ve ayrım yapılmaksızın MEB ve yüksek öğretim personelinin tamamına ödenmesi gerektiğinin önemle altını çizen Genel Başkan Yardımcımız Erhan Bayram, “Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin ’e çağrıda bulunuyoruz: Öğretim Yılına Hazırlık Ödeneği’ni bir asgari ücret tutarında tüm eğitim çalışanlarına ödensin” diye konuştu.

Bayram; zorunluluk değil, teşvik esas olmalıdır.

Teşvik uygulamasının hayata geçirilmesinin önemine dikkat çeken Bayram, öğretmenlerimizi teşvik etmek amacıyla mahrumiyet bölgesinde çalıştıkları dönemler için farklı oranlarda tazminat ödenmesi gerektiğini söyledi. Bayram, “Bilindiği gibi sendikamız, MEB Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hazırlık çalışmaları çerçevesinde MEB’e gönderdiği tekliflerinde zorunlu hizmet bölgelerinde görev yapan öğretmenlerimiz için bölgenin mahrumiyet derecesine göre 1 brüt asgari ücret ile 2 brüt asgari ücret tutarında Zorunlu Hizmet Tazminatı ödenmesini teklif etmiştir. Bu konuda düzenleme yapılmalıdır” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.