Türk Eğitim-Sen: Öğretmene Kalkan Eller Kırılsın!

Türk Eğitim-Sen: Öğretmene Kalkan Eller Kırılsın!

Genel Başkan Talip Geylan, Kahramanmaraş’ta Mimar Sinan İlkokulu’nda öğretmenlik yapan Türk Eğitim-Sen İş Yeri Temsilcisi Ferhat Pakdil’in öğrenci velisi tarafından saldırıya uğramasına tepki gösterdi.

Konuya yönelik açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, eğitim çalışanlarına yönelik şiddetti kınadıklarını ifade ederek, şiddete yönelik önleyici ve caydırıcı müeyyideler getirecek yasal düzenlenmemenin bir an önce hayata geçirilmesini istedi. Aksi takdirde böylesi vandallıkların önünün alınamayacağına dikkat çeken Geylan, “Suni gündemleri bir yana bırakarak öğretmenlerimizin gerçek sorunlarına yoğunlaşmanın zamanı gelmedi mi?” diye sordu.

Kahramanmaraş 1 No’lu Şube de eğitim çalışanlarına yönelik saldırılara dikkat çekmek amacıyla “Eğitimciye Şiddete Hayır” temalı bir basın açıklaması yaptı. Kahramanmaraş 1 No’lu Şube Başkanı Ziya Yenipınar yaptığı açıklamada, “Öğretmene ve tüm eğitim çalışanlarına uygulanan şiddetin her türlüsünü kınıyoruz Katılımlarından dolayı tüm öğretmen arkadaşlarıma ve tüm sendikalarımıza teşekkür ediyoruz. Bir kez daha haykırıyoruz ki; ÖĞRETMENE KALKAN ELLER KIRILSIN!” dedi.

Bilindiği gibi Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi de 2019 yılında eğitim çalışanlarına yönelik şiddeti önlemek amacıyla etkili tedbirler alınması ve caydırıcı müeyyideler getirilmesi için hazırladığı yasa teklifini Milliyetçi Hareket Partisi TBMM Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Sayın Muhammed Levent Bülbül’e teslim etmişti.

Her zaman söylüyoruz: Öğretmene verdiğimiz değer, aslında çocuklarımıza verdiğimiz kıymettir. Toplumun bu şuurla hareket etmesi ve öğretmenlerimize muteber bir tutumla yaklaşması gerekmektedir. Artık ülkemizi yönetenlerin ve yasa koyucuların eğitim çalışanlarına yönelik şiddeti önleyici ve öğretmenlik mesleğinin saygınlığını artırıcı tedbirlerin bir an önce alınması gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.