Türk Eğitim-Sen Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri ve Sosyal Bilimler Kongresi

Türk Eğitim-Sen Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri ve Sosyal Bilimler Kongresi

Türk Eğitim-Sen ve UAESEB, 5. Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri ve Sosyal Bilimler Kongresi’ni, Ziya Gökalp’in Vefatının 100. Yıl Dönümü Anısına Gerçekleştirecek.

Bilindiği gibi Türk Eğitim-Sen ve UAESEB olarak; 2016 Yılının UNESCO tarafından Hoca Ahmet Yesevi Yılı ilan edilmesinin ardından 01-04 Aralık 2016 tarihlerinde “1. Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri ve Sosyal Bilimler Kongresi”ni Hoca Ahmet Yesevi Anısına atfederek düzenledik.

07-10 Aralık 2017 tarihleri arasında “1. Uluslararası Türk Dünyası Mühendislik ve Fen Bilimleri Kongresi”, 06-09 Aralık 2018 tarihinde 2. Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri ve Sosyal Bilimler Kongresi, 07-10 Kasım 2019 tarihinde “ 2. Uluslararası Türk Dünyası Mühendislik ve Fen Bilimleri Kongresi, 2020 yılında da “Bilge Tonyukuk Yılı Anısına” atfettiğimiz “3. Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri ve Sosyal Bilimler Kongresi” ve 22-24 Ekim 2021 tarihleri arasında “3. Uluslararası Türk Dünyası Mühendislik ve Fen Bilimleri Kongresi”ni Covid-19 pandemisi nedeniyle çevrimiçi platformlar üzerinden gerçekleştirdik.

19 Mayıs 1919’da başlayan milli mücadelenin 9 Eylül 1922’de “Büyük Zafer”le neticelenmesinin 100. Yıl dönümünde “Büyük Zafer”in 100. Yılı Anısına atfettiğimiz “4. Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri ve Sosyal Bilimler Kongresi”ni 24- 27 Kasım 2022 tarihinde düzenledik.

Son olarak 30 Kasım-3 Aralık 2023 tarihinde Cumhuriyet’in 100. Yılı Anısına atfettiğimiz “4. Uluslararası Türk Dünyası Mühendislik ve Fen Bilimleri Kongresi”ni daha önceki yıllarda olduğu gibi farklı alanlarda çalışan yetkin bilim insanlarıyla birlikte gerçekleştirdik.

Türk Eğitim-Sen ve Uluslararası Avrasya Eğitim Sendikaları Birliği bu kez de toplum bilimci Ziya Gökalp’in vefatının 100. Yılı anısına 21-24 Kasım 2024 tarihinde 5. Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri ve Sosyal Bilimler Kongresi gerçekleştirecek.

Ziya Gökalp’in Türk Dünyası ile ilgili hayalleri, Türk dünyasının birliğine ve dayanışmasına vurgu yapması bakımından son derece önemlidir. Onun vizyonu, Türk dünyasının ortak kültürel mirasına sahip çıkarak güçlü bir gelecek inşa etmek üzere kurgulanmıştır. Gökalp’in vefatının 100. Yılında gerçekleştirilecek olan 5. Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri ve Sosyal Bilimler Kongresi adının ve işlevinin ötesinde vefanın ve kadirşinaslığın bir göstergesi de olacaktır.

Böylesine önemli bir sosyoloğun adının verildiği bu etkinlik, Türk dünyasının ortak geçmişine ve geleceğine yapılan vurguyu da bünyesinde barındırmaktadır. Bu etkinlik, Gökalp’in ideallerini yaşatmak ve Türk dünyasının birliğine olan inancı pekiştirmek adına muazzam bir anma etkinliği olması yanında Türk Dünyası’nın bilimsel atılımına ve kalkınmasın matuf önemli bir misyonu da içermektedir.

Bu organizasyon, Türk dünyasının ortak değerlerine ve birbirine olan bağlılığına vurgu yaparak, bilimin ve eğitimin bu süreçteki kritik rolünü de öne çıkaracaktır. Türk dünyasının bilim ve eğitim alanında ortak bir vizyona sahip olması, bölgesel ve küresel anlamda daha fazla işbirliği ve başarıya yol açacaktır. Yüzlerce kıymetli bilim insanı, araştırmacı ve eğitim çalışanının nitelikli çalışmaları ile katılacağı bu bilimsel etkinliğe katkı sağlayacak herkese teşekkür ediyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.