Türk okulları Türkiye'nin yüz akı olmuştur

Türk okulları Türkiye'nin yüz akı olmuştur

Resmi temaslarda bulunmak üzere Moldova'ya gelen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, buradaki Türk okulunu ziyaret etti.

Moldovalı bir öğrenci Bozdağ için Türkçe şarkı söyledi. Bozdağ, ''Türk okulları Moldova'da olsun Avrupa'nın başka yerlerinde, Afrika'da, Asya'da, Ortadoğu'da, Balkanlar'da her yerde Türkiye'nin yüz akı kuruluşlar olmuştur. Büyük bir başarıya imza atıyorlar.'' dedi.
Moldova'nın başkenti Kişinev'de temaslarda bulunan Bozdağ, Orizont Türk okulunu ziyaret etti. Bozdağ, Orizont Liseleri Genel Müdürü Turgay Şen ile okul müdürü Mehmet Ali Yazar'dan bilgi aldı.


Burada konuşan Bekir Bozdağ, "Türk okulları Moldova'da olsun Avrupa'nın başka yerlerinde, Afrika'da, Asya'da, Ortadoğu'da, Balkanlarda her yerde Türkiye'nin yüz akı kuruluşlar olmuştur. Büyük bir başarıya imza atıyorlar." diye konuştu.
Türk okullarının eğitimde, dünyaya adeta yeni bir modeli uygulamalı ve başarılı bir şekilde gösterdiğini belirten Bozdağ; okulların, insanların kaynaşmasını, yardımlaşmasını, farklı renkler, diller, dinler olsa bile birlikte çalışmanın, birlikte gayret etmenin, ne güzel başarılar ortaya koyduğuna dair güzel örnekler verdiğini söyledi. Bozdağ, bu nedenle okullarla iftihar ettiklerini dile getirdi.
Bozdağ, "Moldova'da bin 400 civarında öğrenci var, 4 tane dil var. Türkçe, İngilizce, Romence, Ruşça eğitim, öğrenim yapma imkânı buluyorlar. Ve bu dört dilde de Türkiye'de de okumak isteyen ayrıca bir dil öğrenmeye gerek kalmadan eğitim alabiliyor." diye konuştu.
Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Türk okullarının başarılı bir grafik çizdiğini sözlerine ekleyerek, destek olan herkesi kutladı.


BOZDAĞ'A TÜRKÇE ŞARKI
Bozdağ, daha sonra öğretmenlerle birlikte sınıfları gezdi. Başbakan Yardımcısı, bilgisayar dersinin verildiği sınıftaki öğrencilerle sohbet etti.
Moldovalı bir çocuğun söylediği Türkçe şarkıyı dinleyen Bozdağ, şarkının ardından öğrenciyi alnından öperek kutladı. Öğrencilerden derslerine çok çalışmalarını isteyen Bozdağ, çocuklarla hatıra fotoğrafı çekilmeyi de ihmal etmedi.

haber7.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.