Türkiye yolundan asla dönmeyecek

Türkiye yolundan asla dönmeyecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Çalışmalarımızdan, hedeflerimizden vazgeçecek değiliz. Türkiye yolundan asla dönmez, dönmeyecektir”

Sabah Gazetesi'nin haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'da konuştu,

Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti: 

RAHATSIZ OLANLAR VAR: 
Türkiye'nin büyümesinden, güçlenmesinden, kendi vatandaşlarıyla birlikte kardeşleri için de bir umut kaynağı ve ilham kaynağı haline gelmesinden rahatsız olanlar var. Bunun için içeride ve dışarıda önümüze her türlü engel çıkarılıyor, provokasyona başvuruluyor. 

ÖNÜMÜZÜ KESMEK İÇİN: 
Suriye krizi, bir yönüyle bölgenin dinamiklerinin ürünüyse, bir yönüyle de Türkiye'nin önünü kesme projesidir. Irak'ta yaşanan hadiselerin gerisindeki saiklerden biri de aynı şekilde Türkiye'nin güçlenmesinden duyulan rahatsızlıktır. Mısır'da ve Libya'da yaşanan olaylarda, hatta bir türlü ilerleme kaydedilmeyen Kıbrıs meselesinde, Türkiye konusundaki olumsuz düşüncelerin, niyetlerin, tutumların çok önemli bir payı vardır. 
 

IRAK'TAKİ RİYAKÂRLIK: 
Ne bölücü terör örgütünün ülkemizdeki faaliyetleri, ne Suriye'de önümüze çıkartılan engeller, ne Irak'ta muhatap olmudğumuz riyakârlık bizim için sürpriz değildir, caydırıcı ise hiç değildir. 

YOLUMUZDAN DÖNMEYİZ: 
Elbette birileri istemiyor diye biz çalışmalarımızdan, hedeflerimizden vazgeçecek değiliz. Nasıl birileri istemiyor diye güneş doğmaktan vazgeçmezse, ilahi nizama uygun şekilde geceleri gündüzler takip ederse, Türkiye de yolundan asla dönmez, dönmeyecektir. Biz millet olarak mücadeleye, zor şartlarda çalışmaya, gerektiğinde gözü kara bir şekilde ileri atılmaya alışkınız, bizim fıtratımız böyledir. 

PUTİN YALAN SÖYLEDİ: 
Son günlerde şu söyleniyor, 'bize Türkmenlerden bahsedilmedi' deniliyor. Doğru konuşmuyorlar. Şahitleri, hepsi aramızda. Heyetler arası toplantıda Sayın Putin'e 'Orada DAEŞ yok, Bayırbucak Türkmenleri var' diye bizzat ifade etmişimdir, bizzat ve heyetler arası toplantıda olmuştur. Bunların hepsini anlattım ama tabii maalesef dürüst olmayan bu tür yalanları her zaman söyler, söylemeye devam eder. Bunları Sayın Obama'ya da anlattım, o da biliyor. 

HENDEKLERE GÖMÜLECEKLER: 
Siyasetin dili ve imkanlarıyla hareket etmesi gerekenleri de safına alan terör örgütünün, açtığı hendeklere gömüleceğinden hiç şüpheniz olmasın. Şu anda silahlı kuvvetlerimiz, polisimiz, gönüllü köy korucularımız el ele hep birlikte Güneydoğu'da, Doğu'da, o açılan hendeklerin olduğu bütün ilçelerde, mahallelere, köylere varıncaya kadar bu mücadeleyi sürdürüyor. 

MİLLETVEKİLİ SIFATI TAŞIYAN BİRİ: 
(CHP'li Eren Erdem'in iftiraları) Cumhurbaşkanı olarak tüm partilere, siyasetçilere eşit mesafedeyim. Ama bu ülkeme ve milletime karşı ihanet içine giren sözde siyasetçileri görmeden geleceğim anlamına kesinlikle gelmiyor. Milletvekili sıfatı taşıyan birisi, Türkiye'ye iftira atan, husumet besleyenlere malzeme veren işler yaptığında, buna sessiz kalmam mümkün olamaz.

SABAH

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.