Türkiye'yi parçalayıp Kürt devletine bağlamışlar

Türkiye'yi parçalayıp Kürt devletine bağlamışlar

Büyükada'da 10 ajanın yaptığı toplantıda, İsveç Uyruklu Ali Ghravi'nin üzerinden çıkan dijital verilerde, Doğu ve Güneydoğu'su bölünmüş Türkiye haritası çıktı. Haritada Türkiye'deki yerlere Kürtçe isimler bile verilmiş

LEVENT ALBAYRAK

Önce Gezi kalkışması, ardından 17-25 Aralık Kumpası ve son olarak da 15 Temmuz darbe girişimi. FETÖ, 15 Temmuz'da halkın canı pahasına darbeye geçit vermemesinden sonra ülkeyi kaos ortamına sürüklemek için PKK ve DHKP-C ile işbirliğine gitmekte sakınca görmüyor. Büyükada'daki masumane olarak gösterilmeye çalışılan son toplantı Türkiye üzerine oynanmak istenen yeni oyunu da gözler önüne serdi. AKŞAM Büyükada gerçeklerini görüntülerle açıklıyor.

Bölünme planını çizmişler

İsveç uyruklu Ali Ghravi'den ele geçirilen dijital veriler oyunun büyüklüğünü de gösteriyor. İnsan Hakları Eğitmeni ve bilişim uzmanı olduğunu ifade eden Ghravi'den ele geçen Asya haritasında Türkiye Cumhuriyeti devletinin bölünme planı yer alıyor. Haritada, Türkiye sınırları içinde yer alan Doğu ve Güneydoğu Bölgesi'nin büyük bir bölümünün çizilen sınırla, Kuzey Irak ve Suriye'de Kürtlerin yaşadığı alanlarla birleştirildiği görülüyor. Ayrılan yerlere de Kürt gruplarının isimleri verilmiş. Yine aynı haritada İran sınırları içerisinde kalan belirli bölgeler de bu harita içinde tek sınır olarak gösteriliyor.

ByLock nasıl yüklenir?

Telefon ve bilgisayar içerisinde ki verilerin nasıl saklanması gerektiği, nasıl şifrelenmesi ve şifreleme programları hakkında bilgi verilen toplantı da, ByLock nasıl yüklenir, dışarıdan yüklenmeye karşı önlemler ve geri dönüşümü engelleyebilecek programlar hakkında nasıl eğitimler verildiği anlatılmış. Konuşmalarda ByLock geçince toplantıda bulunan bir kişi bu durumu polise bildirince toplantı deşifre edildi.

PKK'lıyım beni af örgütüne alın

Af Örgütü Türkiye Direktörü İdil Eser'in telefon ve bilgisayarında yapılan incelemelerde ise, Af örgütüne üye olmak isteyen bir PKK doktorunun mesajı bulundu. Mesaj şöyle: "Ben Kuzey ıIakta'yım. Uzun zamandan beri

PKK üyesi olup gerilla doktoruyum. Önümüzdeki yıllar Rojavada DEAŞ'a karşı YPG bünyesinde cephede olacağım. Üyeliğim mümkünse AF Örgütü'ne üye olmak istiyorum. Bu ideolojime ters bir durum olmaz. Aksine onur duyarım."

Merkel 'ajanları'na ağlıyor

FETÖ, PKK ve DHKP-C teröristlerine oturma izni veren ve konuyu "yargının kararı" diyerek geçiştiren Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'de tutuklanan Alman ajanın serbest bırakılmasını istedi

Tutuklamalar haksızmış!

"Tutuklamanın net olarak tamamen haksız olduğu kanısındayız" diyen Merkel, "Tutuklamaların suçsuz insanların zorlu bir sürece sokularak cezaevine gönderildiği bir başka olay olduğunu" ve "bunun da büyük bir endişe kaynağı olduğunu" dedi.

Yargı kararı demedi

Ülkesindeki teröristlere oturma izni ve maaş verilmesini "Yargının kararı" diyen Merkel, Peter Steudtner'in tutuklanmasıyla ilgili "yargı" ifadesini kullanmayarak "Türk makamları tarafından tutuklanması" ifadesini kullandı.

Tutuklamalar ABD ve İsveç'i rahatsız etti

Amerika Dışişleri Bakanlığı sözcü Heather Nauert, "Altı saygın aktivistinin tutuklanmasını şiddetle kınıyoruz ve serbest bırakılmaları istiyoruz" dedi. Tutuklanan Ali Gharavi hakkında, ülkesi İsveç'ten de açıklama geldi. İsveç Dışişleri Bakanlığı, sözcüsü Jessica Garpvall, Gharavi'nin tutuklanmasından dolayı endişeli olduklarını belirtti.

Hani insan hakları ihlalleri haritasıydı

İnsan Hakları Derneği eski başkanı Hüsnü Öndül: "Bir gazetede Türkiye haritasından bahsedilmişti. İstihbaratın verdiği bilgi bu. İnsan hakları ihlallerinin haritalanması bir yöntemdir. 'Haritalama' ile coğrafi harita arasındaki farkın farkında olmayanların Cumhurbaşkanını doğru bilgilendirmiş olması mümkün değil."

Akşam

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.