“Tuvallerle Türkiye Cumhuriyeti’nin Yüzü” Resim Yarışması Sonuçlandı

“Tuvallerle Türkiye Cumhuriyeti’nin Yüzü” Resim Yarışması Sonuçlandı

Türk Eğitim-Sen’in Cumhuriyetimizin 100. Yılı anısına düzenlediği “Tuvallerde Türkiye Cumhuriyeti’nin Yüzü” Resim Yarışması’nın sonuçları açıklandı.

Resim yarışmasıyla Cumhuriyetin 100. yılına not düşülürken; gelecek nesillere Cumhuriyet kazanımlarının aktarılması ve milli farkındalığın oluşturularak yükseltilmesi amaçlanmıştır. Yarışmayla Cumhuriyetimize emek verenler bir kez daha yad edilmiştir.

Cumhuriyetin nasıl kurulduğu, geleceğe emin adımlarla nasıl ulaştırılacağı, Türk eğitimcileri ve kamu çalışanlarının Cumhuriyetin bekçileri olarak hangi görevleri üstlendiği veya üstleneceği gibi konuları kapsayan yarışmamızda, 2023’ten 2123’e Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yüzyılı ile ilgili hedef ve öngörüleri tema olarak belirleyen eserler değerlendirmeye alınmıştır.

Prof. Dr. Birsen Çeken, Prof. Dr. Gültekin Akengin, Doç. Dr. Mitat Yılmaz, Dr. Orhan Doğru ve Fatih Taha’dan oluşan seçici kurulumuz, 12.10.2023 tarihinde Türk Eğitim Sen Genel Merkezi’nde toplanarak, “Tuvallerde Türkiye Cumhuriyeti’nin Yüzü” konulu resim yarışmasına gönderilen eserleri değerlendirmiş ve dereceye giren eserleri belirlemiştir.

Buna göre, Kayseri Güzel Sanatlar Lisesinde görev yapan Kayseri 2 No’lu Şube üyemiz Doğuhan Çoban’ın “On Yedinci Türk Devleti, Yüksek Medeniyet Ufkunda, Yeni Bir Güneş Gibi Doğacaktır” adlı eseri birinci olurken, Trabzon Of Bilim ve Sanat Eğitim Merkezlerinde görev yapan Trabzon 1 No’lu Şube üyemiz Murat Küçükibrahimoğlu “Türkiyem” adlı eseri ile ikinci, Van Başkale Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde görev yapan Van Şubesi üyemiz Esra Mağlay da “Geçmişten Günümüze” adlı eseri ile üçüncü olmuştur.

Ödüllerin törenle verilmesi planlanmakta olup, ödül töreninin tarihi ve yeri daha sonra sendikamızca duyurulacaktır.

  1. GELEN ESER ADI :

“ON YEDİNCİ TÜRK DEVLETİ,YÜKSEK MEDENİYET UFKUNDA,YENİ BİR GÜNEŞ GİBİ DOĞACAKTIR.“

ESER SAHİBİ: DOĞUHAN ÇOBAN

ŞUBE: KAYSERİ 2 NOLU ŞUBE

GÖREV YERİ: KAYSERİ GÜZEL SANATLAR LİSESİ

  • GELEN ESER ADI:

“TÜRKİYEM”

ESER SAHİBİ: MURAT KÜÇÜKİBRAHİMOĞLU

ŞUBE: TRABZON 1 NOLU ŞUBE

GÖREV YERİ: TRABZON/OF BİLİM VE SANAT EĞİTİM MERKEZLERİ

  • GELEN ESER ADI:

“GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE”

ESER SAHİBİ: ESRA MAĞLAY

ŞUBE: VAN

GÖREV YERİ: BAŞKALE BORSA İSTANBUL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.