TÜZYEKSAV Liderler Okullarından BİLSEM Öğrencilerine %100 Destek

TÜZYEKSAV Liderler Okullarından BİLSEM Öğrencilerine %100 Destek

TÜZYEKSAV Liderler Okulları BİLSEM’e kayıtlı öğrencilere desteğini bu yıl da artırarak sürdürecek.

TÜZYEKSAV Liderler Okulları BİLSEM’e kayıtlı öğrencilere desteğini bu yıl da artırarak sürdürecek. 

Yönetim Kurulu Başkanı Erdal KİZİROĞLU yaptığı basın açıklamasında; “BİLSEM’e kayıtlı ve akademik başarısı yüksek öğrencilere %100’e kadar burs vereceğiz. Biz BİLSEM öğrencilerini gelecekte ülkemizin sanat alanında, spor alanında, müzik alanında ve bilim alanında liderleri olarak görüyor ve desteğimizi her yıl artırarak sürdürüyoruz.” dedi.

TÜZYEKSAV Liderler Okullarının kuruluşundan bu güne Türk eğitim sistemine katkıda bulunmak amacıyla üstün yetenekli öğrencilerin eğitimlerine ve gelişimlerine katkıda bulunmayı, bilimsel, sanatsal, sosyal ve kültürel çalışmalarını desteklemeyi kendisine görev bildiğini belirten Erdal KİZİROĞLU, “Özellikle Lise seviyesinde BİLSEM’lere devam eden öğrencilerin sayısında düşüş olduğunu gözlemliyoruz. Biz bu öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalarımızı genişletiyoruz ve liselerimizde öğrencilerin yararlanacakları Üniversite işbirliklerimizi geliştiriyoruz. Velilerimizin tek yapması gereken bize ulaşmaları” şeklinde açıklamasını tamamladı.

Üstün Yetenekli Öğrencilerin devam ettiği ve Türkiye genelinde sayıları 139’a ulaşan Bilim ve Sanat Merkezlerine (BİLSEM) 2019 yılında rekor sayıda başvuru oldu. Bu yıl tanılama sürecine dâhil olan öğrenci sayısı geçtiğimiz yıla göre 4 kat arttı. Yaklaşık 800 bin öğrenci tanılama sürecine katıldı.

Grup tarama sürecini geçen öğrencilerden yaklaşık 134 bin öğrenci önümüzdeki hafta başından itibaren bireysel değerlendirmeye alınacak. Bu değerlendirmeler randevu verilerek 13 Mayıs 2019- 9 Ağustos 2019 tarihleri arasında komisyonlar marifetiyle yapılacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.