Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) Genel Kurulu Başladı

Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) Genel Kurulu Başladı

Türkiye Kamu-Sen'in ön üyeliğinin gerçekleştiği Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) 5. Olağan Genel Kurulu Avustralya'nın Melbourne kentinde başladı.

17-22 Kasım 2022 Tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Genel Kurula Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ve Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Türk Tarım Orman-Sen Genel Başkanı Ahmet Demirci katılıyor.

GENEL KURUL “HERKES İÇİN YENİ BİR SÖZLEŞME” TEMASI İLE GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

 "A New Social Contract-Toplumda Herkes için yeni bir Sözleşme"  teması ile yapılan 5. Olağan Genel kurulun açılışı 17 Kasım 2022 tarihinde yapılan açılış töreni ile gerçekleştirildi. 

ITUC 5. Olağan Genel Kurul çalışmalarında, çalışma hayatının yeni yüzyılı, çalışma hayatı ve toplumun geneline yönelik sosyal adalet, Covid-19 pandemi süreci ve dünyayı etkileyen ekonomik kriz bağlamında iş ve istihdama yönelik yeni beklentiler, dijitalleşme, Green ekonomi, sosyal güvenlik, çocuk işçiliği ile mücadele, minimum ücret uygulamalarının kontrolu, insan onuruna yakışan iş kavramı gibi konularda Genel tanımlar ve beklentiler ortaya konuldu. 

Bahse konu Genel kurula dünya genelinden yaklaşık 350 üye sendikal kuruluş adına 3 bine yakın delege ve kongre izleyicisi katılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.