Üniversiteye Eş, Dost, Akraba Doldurmuş! YÖK’ü göreve davet ediyoruz

Üniversiteye Eş, Dost, Akraba Doldurmuş! YÖK’ü göreve davet ediyoruz

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir göreve başladığı ilk günden bu yana akademik çalışmalar yapmak yerine akademik ve idari personel alımlarında kadrolaşmaya öncelik vermektedir.

Bilimi Ön Planda Tutması Gereken Üniversiteler Yine Kadrolaşmalarıyla Gündemde.

İddialara göre; Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir göreve başladığı ilk günden bu yana akademik çalışmalar yapmak yerine akademik ve idari personel alımlarında kadrolaşmaya öncelik vermekte.

Bu kadrolaşmada yönetimde bulunan diğer kişilerde kendisinde Rektörden geri kalmayacak şekilde bu kadrolaşmadan paylarını almakta.

Rektör Prof. Dr. İdris Demir ilk olarak kız kardeşi Hatice Becerikliyi öğretim görevlisi olarak, yine amcasının çocuğu Mustafa Demiri idari kadroya ; Prof. Dr. Necmettin Sezgin, yeğeni Mehmet Şirin Sezgin’i akademik kadroya yine yakın bir akrabasını idari kadroya; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rohat Cebe eşinin kardeşi Süleyman Barış’ı akademik kadroya; Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ömer Faruk Ertuğrul yeğeni Edip Ertuğrulu akademik kadroya; Rektör Danışmanı Doç. Dr. Rıda Tür yeğeni Ayşenur Tür’ü akademik kadroya; Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamit Adin’in kardeşi Şükrü Adin’i akademik kadroya; Sosyal Bilimler MYO Müdürü Doç. Dr. Ferhat Korkmaz’ın kardeşi Kübra Korkmaz’ı akademik kadroya atadığı iddialar arasında.

Ülkemizin gelişmesine öncülük yapması gereken üniversitelerin bu tür akraba kadrolaşmalarından vazgeçerek liyakatı ön plan da tutması gerekmektedir. Bilim üretmesi gereken üniversitelerimizin asli görevlerine dönerek bu tür kadrolaşmaların önüne geçilmesi ve bu olaydan menfaat elde edenlerin bir an önce cezalandırılması için YÖK’ü göreve davet ediyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum