Yalçın, Kurtulmuş ve Akdağ'dan Erzurum Çıkarması

Yalçın, Kurtulmuş ve Akdağ'dan Erzurum Çıkarması

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın katılımıyla Erzurum’da düzenlenen “Memur-Sen’e Davet, Tercih Evet” programında

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın katılımıyla Erzurum’da düzenlenen “Memur-Sen’e Davet, Tercih Evet” programında yaptığı konuşmada, “Sizleri sorumluluk almaya, yeniden büyük Türkiye’nin aktörü olmaya davet ediyorum. Birlikte diriliş için birlikte direnişteyiz” dedi.



 

Memur-Sen’e Davet, Tercih Evet” buluşması Erzurum’da gerçekleştirildi. Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, Erzurum milletvekilleri Mustafa Ilıcalı, Orhan Deligöz, Memur-Sen Erzurum İl Temsilcisi Abdullah Duman ve konfederasyona bağlı sendikaların şube yönetimleriyle çok sayıda davetlinin katıldığı programda konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, çalışmalarından dolayı Memur-Sen’e teşekkür etti.



 

Kurtulmuş: Halkımız yeni Türkiye için ‘evet’ diyecek

Türkiye’nin istikrarsız dönemlerin bedellerini ağır ödediğini dile getiren Kurtulmuş, “Bu Anayasa değişikliğinin zamanı mıydı diyorlar. Birçok yerde bu soruyla karşılaşıyoruz. Tam da sistemin işlemediği bütün unsurlarıyla ortaya çıkmışken, Türkiye’de yeni bir sisteme ihtiyaç ortaya çıkmışken, tam da bunun için bir anayasa değişikliğine ihtiyaç var” şeklinde konuştu.

Türkiye’de sistemin vesayetçi ve çift başlı olduğunu belirten Kurtulmuş, şöyle devam etti: “Türkiye’de 67 yılda 5 darbe oldu, 68 siyasi parti kapatıldı, bir başbakan asıldı, bir başbakan zorla koltuğundan indirilerek darbeye maruz bırakıldı, 6-7 başarısız darbe teşebbüsüyle siyasi idamlar oldu. Sağ-sol davalarından 5 bine yakın gencecik insanın öldüğü dönemlerde Türkiye’ye ağır bedel ödetildi. Bu, sistemin doğası gereğidir. Bu tablo, aktörler, siyasi partiler arasındaki çatışmanın, güç merkezlerinin siyasete müdahale etmesinin sonucudur. Bu tablo, Türkiye’nin hak ettiği bir tablo değildir. Türkiye, şimdi bunu tersine çevirebilmek için böylesine önemli bir noktada duruyor.”

Kurtulmuş, halk oylamasının yapılacağı 16 Nisan’ın, yeni ve güçlü Türkiye’nin hayata geçmesi için önemli bir dönüm noktası olduğuna dikkati çekerek, halkın yeni Türkiye için, oyunları bozmak için ‘evet’ diyeceğini vurguladı.

 

Memur-Sen büyük resmi görüyor

Memur-Sen’in bir gönüllüsü olarak, daima Memur-Sen’in yanında olmaya çalıştığını” söyleyen Kurtulmuş, “Rahmetli Akif İnan, zorluklarla Memur-Sen’i kurmuştu. Bu noktaya taşıyanlar da büyük zorluklar çekti. Ama bu hareketin bu noktaya gelmesi, hareketin samimiyetine ve gayretine dayanıyor. Ben Memur-Sen’i, büyük resmi görebilen bir teşkilat olarak tanımlıyorum. Yeniden büyük Türkiye yolunda sorumluluk alarak, elini taşını altına koyan başta Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın olmak üzere, tüm Memur-Sen teşkilatlarına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.



 

Akdağ: Tarihin önemli bir dönemecindeyiz

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, halk oylaması sürecini “Tarihin önemli bir dönemeci” olarak değerlendirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir radyo programında cumhurbaşkanlığı sistemini yanlış yorumlamasını eleştiren Bakan Akdağ, “Hepiniz takip ettiniz. Böylesi bir cehalet, böylesi bir fecaat... Türkiye’de ‘hayır’ korosunun önüne düşmüş, milletin bu referandumda ‘evet’ demesine mani olmaya çalışıyor. Bu mesele, meselelerden bir mesele değil. Bu mesele, göz bebeğimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın meselesi değil. Bu mesele, yolların kralı Başbakanımız Binali Yıldırım’ın da meselesi değil. Bu mesele, işin bir millet meselesi olduğunu fark ederek, bir diyalogla referandum paketinin AK Parti-MHP çalışmasıyla milletin önüne gelmesine vesile olan Devlet Bahçeli’nin de meselesi değil. Bu mesele, Recep Akdağ’ın meselesi değil. Bu mesele, milletin meselesi olduğu içindir ki önemli diyoruz. ‘Tarihin önemli bir dönemecindeyiz’ diyoruz” açıklamasında bulundu.



 

Yalçın: Seferimiz kutlu olsun

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, katılımcılara, “Sizleri sorumluluk almaya, yeniden büyük Türkiye’nin aktörü olmaya davet ediyorum. Birlikte diriliş için birlikte direnişteyiz” diye seslendi.

Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: “28 Şubat’ın zemherisinde direncimizle baharın muştusu olduk. Yalancı bahar oluşturmak için 27 Nisan’da okunan bildiriye karşı, yerli ve milli duruşumuzla hakiki baharın şiirini okuduk. 17-25 Aralık’ta dışarıdan icazetlilere karşı bin yıllık mayamızın sözünü söyledik. Düşman durmadı; yeni desiseler, yeni hilelerle üstümüze geldi, tuzaklar kurdu ve 15 Temmuz gecesi iyi ile kötünün arasında direniş Furkan oldu. İyiler, yerliler, tarihin en büyük direnişini gösterdi. İşte biz bu direnişin saflarında sabaha kadar direndik. Şimdi yeni bir ufkun menzilinde, yeni bir söz söylemek için tekrar yollardayız. Sefer bizden, zafer Allah’tandır. Seferimiz kutlu olsun.”
 


 

Bütün kamu görevlilerini Memur-Sen’e davet ediyoruz

Mayıs ayında, sendikaların ve konfederasyonların üye sayılarının tespitinin yapılacağını hatırlatan Yalçın, Ağustos ayında ise 2018 ve 2019 yıllarında kamu görevlilerinin yararlanacağı haklarının belirleneceği 4. Dönem Toplu Sözleşme sürecinin başlayacağını dile getirerek, “İşte tam da bu noktada, yeni rekor eşiğimiz, Büyük Memur-Sen ailemiz için üye sayısı hedefimiz en az 1 milyon 111 bin 111 olacak. Bütün kamu görevlilerini, toplu sözleşme masasını, emeğin hakkı verildiğinde uzlaşma, alın terine haksızlık edildiğinde restleşme zemini olarak kullanma becerisini ispatlamış Memur-Sen’e davet ediyoruz” dedi.



 

Yanbaz: Hedefimiz yeni kazanımlara vesile olsun

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, kamu görevlilerinin mali ve sosyal haklarını, çalışma şartlarını iyileştirerek, yeni haklar elde ederek ilerlediklerini ifade ederek, “15 Mayıs’a kadar 1 milyonu aşmayı hedefliyoruz. 1 milyon 111 bin 111 hedefimiz yeni başlangıçlara, yeni kazanımlara, yeni ufuklara, yeni umutlara, kararlı adımlarla güvenli yarınlara, Yeniden Büyük Türkiye’ye ve ‘Adil Bir Dünya’ya hizmet etsin, vesile olsun istiyoruz” diye konuştu.



 

Deligöz: Ülkemiz birçok badire atlattı

Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz, ülkemizin çok badireler atlattığını kaydederek, “28 Şubat büyük bir melanetti. 28 Şubat’ta millete büyük eziyetler edildi. Rahmetli Erbakan’ı 9 saat MGK’da terlettiler. Vesayeti istediler, ülkeyi kaosa teslim ettiler. Memur-Sen gibi sivil toplum kuruluşları o dönemde de olsaydı, tüm bunlar yaşanmazdı. Bugün çok daha güçlüyüz. 16 Nisan’a giden süreçte üzerimize düşeni yapmalıyız” ifadelerini kullandı.



 

Ilıcalı: Memur-Sen, halisane ve hasbi bir çalışma yürütüyor

Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, Memur-Sen’i çalışmalarından ötürü kutlayarak, “Memur-Sen, halisane ve hasbi bir çalışma yürütüyor. Bu çalışmaların sürmesini temenni ediyor, daha adaletli bir dünya için ter akıtan tüm teşkilatları kutluyorum” şeklinde konuştu.



 

Duman: Çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz

Memur-Sen Erzurum İl Temsilcisi Abdullah Duman ise, çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini, 1 milyon 111 bin 111 üye hedefine en büyük katkıyı vermek üzere gayret gösterdiklerini söyleyerek, “Memur-Sen olarak olmadığımız hiçbir yer yok, her yere gidiyoruz. Tüm teşkilata teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.



 

Ali Yalçın, Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’yı ziyaretinin ardından il divan toplantısında teşkilatla bir araya gelerek, istişarelerde bulundu. 





Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.