YARGI “İŞ BIRAKMA SENDİKAL FAALİYETTİR” DEDİ

YARGI “İŞ BIRAKMA SENDİKAL FAALİYETTİR” DEDİ

Türk Eğitim Sen'in almış olduğu karar neticesi 25 Kasım 2009 tarihinde memurlar bir gün iş bırakma eylemi gerçekleştirmiştir.

Bu eyleme katılanlara İzmir İli Tire Kaymakamlığınca disiplin cezası uygulanması üzerine bu cezaların iptali için Türk Eğitim Sen tarafından idare mahkemelerinde iptal davaları açılmıştır. 

         Türk Eğitim Sen Hukuk Bürosu avukatlarımızın hazırladığı dilekçe İzmir 3. İdare Mahkemesince haklı bulunarak 25 Kasım 2009 tarihinde yapılan eyleme katılanlara verilen disiplin cezaları iptal edilmiştir.

 

         Mehmet BALLI, Hasan OFLAZ, Mustafa KARABABA, Nural TRAŞ ve Ali AHLAT isimli üyelerimizin dosyalarını inceleyen İdare Mahkemesi iptalin gerekçesini aşağıdaki şekilde ifade etmiştir.

 

“.... her ne kadar 25.11.2009 tarihinde yapılan eyleme katıldığı ve göreve gelmediği açık ise de, anılan fiilin, genel olarak demokratik bir baskı grubu olduğu kabul edilen ve davacının üyesi olduğu sendikanın çağrısı üzerine, çözümlenemeyen parasal haklan ile çalışma şartlarının düzeltilmesine ilişkin taleplerinin ilgililere duyurulabilmesi ve bu konuya yönelik kamuoyu oluşturulabilmesi amacıyla 25.11.2009 tarihinde toplu olarak yapılan eyleme örgütsel disiplin gereği katılmasından ibaret olduğu açık olduğundan, söz konusu fiilin sendikal faaliyet kapsamında bir mazeret olarak değerlendirilerek disiplin cezası gerektiren ve maddede ifade edilen "göreve gelmemek" fiilinin dışında tutulması gerekirken, davacının anılan fiili nedeniyle disiplin cezası ile cezalandırılmasına ilişkin dava konusu işlemde anılan mevzuata ve hukuka uyarlık bulunmamaktadır. …”

 İdare mahkemesinin gerekçesinde de görüleceği üzere haklı eylemimiz yargı tarafından da koruma altına alınmıştır. Haksız disiplin cezası ile mağdur edilen diğer üyelerimizin davalarının da olumlu şekilde sonuçlanması için çalışmalarımız devam edecektir.

 

İlgili Karar İçin Tıklayınız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.