YÖK 'Ortadoğu Akademik Mirası Koruma Projesi' toplantısı düzenleyecek

YÖK 'Ortadoğu Akademik Mirası Koruma Projesi' toplantısı düzenleyecek

YÖK, Ortadoğu'da akademik mirası ve akademik hayatı korumak, Türkiye'nin bölgedeki rolünü ortaya koymak ve konuya ulusal ve uluslararası farkındalığı arttırmak amacını taşıyan "Ortadoğu'da Akademik Mirası Koruma Projesi", Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fu

YÖK'ten yapılan konuya ilişki basın açıklaması:

Ortadoğu'da Körfez Savaşıyla başlayarak günümüze kadar süregelen savaşlar nedeniyle bu coğrafyada zarar gören yüzlerce yıllık bilim merkezlerini, akademik mirası ve akademik hayatı korumak, Türkiye'nin bölgedeki rolünü ortaya koymak ve konuya ulusal ve uluslararası farkındalığı arttırmak amacını taşıyan "Ortadoğu'da Akademik Mirası Koruma Projesi", Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay'ın teşrifleriyle, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç'ın başkanlığında YÖK'te düzenlenecek olan toplantı ile basına tanıtılacaktır.

Cumhurbaşkanlığımızın himayelerinde, YÖK tarafından, TRT ve THY'nin sponsorluğunda gerçekleştirilecek olan projenin tanıtım toplantısına ilgili Kurum Başkanları, büyükelçiler, YÖK Üyeleri ve tüm üniversite rektörleri de katılacaktır.

Yükseköğretim Yürütme Kurulu üyesi Prof. Dr. Zeliha Koçak Tufan koordinatörlüğünde yürütülen projeye, çeşitli üniversitelerden bilim insanları da katkıda bulundu. Proje kapsamında ülkelerinde savaş, işgal ve ilhak koşulları bulunan ve Türkiye'de hayatlarına devam eden bilim insanlarının ve öğrencilerin konuşmalarının yer aldığı video çekimleri yapıldı.

Proje kapsamında hazırlanan videolar ve Anadolu Ajansı tarafından sağlanan görsellerle oluşturulan infografikler, YÖK tarafından farklı ülkelerde gerçekleştirilecek olan uluslararası paneller vasıtasıyla yurtdışı kamuoyu ile paylaşılacaktır.


Tanıtım Toplantısı Programı

Tarih : 25 Ekim 2018, Perşembe

Saat : 10.30 *Röportajlar / 11.00 -13.00 Tanıtım Toplantısı

Yer : Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı,
Konferans Salonu, Bilkent / Ankara

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.