1.518 KİŞİ YER DEĞİŞTİREMEDİ

1.518 KİŞİ YER DEĞİŞTİREMEDİ

1.518 KİŞİ YER DEĞİŞTİREMEDİ

 

Milli Eğitim Bakanlığı, 2013 Şubat İller Arası Özür Durumu Yer Değiştirme sonuçlarını açıkladı. Kamuoyuna yansıyan bilgilere göre; Şubat ayı özür durumu yer değiştirme işlemlerine toplam 8 bin 286 kişi başvurdu,bunlardan 6 bin 768’sinin tayini yapıldı.

Görüldüğü üzere, tam 1.518 öğretmenin özür durumundan tayini gerçekleşmemiştir. Bu durum, il/ilçe emrinin olmaması nedeniyle öğretmenlerin özür grubu tayinlerinin kontenjanlara göre yapılmasından kaynaklanmaktadır.

Kontenjan engeline takılan 1.518 öğretmenimiz, şimdi ne yapacaklarını bilemez durumdadır. Özrü bulunan öğretmenlerimizin bir kısmının taleplerinin karşılanmaması MEB’in büyük bir eksikliğidir. Bilindiği gibi Türk Eğitim-Sen olarak, bu konuda MEB’i defalarca uyarmış, il/ilçe emrinin mutlaka geri getirilmesi gerektiğini söylemiştik. Bu uyarılarımızı dikkate almayan MEB, yine mutsuz ve huzursuz öğretmenler kitlesi yaratmayı başarmıştır.

Eşinden, çocuğundan ayrı kalan, ailesi parçalanan, sağlık sorunu yaşayan ya da ailesinden birisi sağlık sorunu yaşayan özür grubu mağduru 1.518 öğretmen, şimdi Ağustos’a kadar beklemek zorunda kalacaktır. Bu öğretmenlerimizin aklı fikri ailesindeyken, çocuklarındayken görevinde nasıl başarı sağlayacak, nasıl büyük şevkle işinin başında olacak, nasıl verimli çalışacaktır? MEB’in bu gerçeği görerek hareket etmesini ve il/ilçe emrini geri getirmesini istiyoruz.MEB, özür grubu tayini gerçekleşmeyen öğretmenlerimizin tayinlerini bir an önce yapmalı, bundan sonraki süreçte benzer sorunların yaşanmaması için il/ilçe emrini mutlaka geri getirmelidir.

Öte yandan Şubat ayındaki özür durumuna bağlı yer değişikliği hakkının sadece iller arası yer değiştirmek isteyenlere verilmesi, il içinde özür durumuna bağlı yer değişikliği bekleyen öğretmenlere verilmemesi büyük infial yaratmıştı. Aynı il sınırlarında bulunmasına rağmen, evi ile okulu arasında 150, hatta 200 km. mesafe olan öğretmenlerin yok sayılması kabul edilemezdir. DolayısıylaMilli Eğitim Bakanlığı; il içi tayinleri de en kısa sürede yapmalıdır.

MEB, öğrenim özrünü de özür grubu tayinleri içine alarak, Şubat ayında öğrenim özrü tayinlerini yapmalı, yüksek lisans ya da doktora yapan öğretmenlerimizi cezalandırmaktan vazgeçmelidir. Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı’nın özür grubu tayinlerini bir bütün olarak görerek, bu alanda yaşanan tüm mağduriyetlere son vermesini istiyoruz.

                                                             TÜRK EĞİTİM-SEN GENEL MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.