'1 Numara' Aziz Yıldırım'a 15 suçlama

'1 Numara' Aziz Yıldırım'a 15 suçlama

Gözaltındayken ikinci kez hastaneye kaldırılan Yıldırım'ın 15 ayrı suçtan sorgulandığı belirtildi

Fenerbahçe başkanının 15 ayrı suç yüzünden gözaltına alındığı iddia edildi. Telefon kayıtlarında Yıldırım'ın şike için direktifler verdiği ve suç örgütü olduğu iddia edilen kişiler arasında üst düzey bir yetkiye sahip olduğu belirtiliyor. 


Pazar sabahı Türk futbolu şike operasyonu ile çalkalandı. Futbol tarihimizin en büyük şike soruşturması kapsamnında aralarında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 40'ın üzerinde kişi "Çıkar amaçlı silah örgütü kurmak, yönetmek, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak" gerekçesiyle gözaltına alındı.

"ÖRGÜTÜN BAŞINDA AZİZ YILDIRIM VAR"

Emniyetin soruşturmasında Beşiktaş'ın yöneticisi Serdal Adalı, Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun ve Sportif Direktör Ümit Karan, Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz, Fenerbahçe'nin yeni transferleri Sezer Öztürk ile Emmanuel Emenike de teknik takibe takılan isimler arasında yer alıyor. Ancak emniyetin arama emrine göre örgütün başında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım yer alıyor.

Nisan ayında iptal edilen FIFA menajerlik sınavında kopya çektikleri öne sürülen isimlerin incelenmesi ile başlatılan operasyonla zincirin ilk halkaları ortaya çıktığı söyleniyor.
Zincir uzadıkça uzuyor.

Emniyetin sürdürdüğü teknik takip sonucunda Ümit Karan ve Serdar Kulbilge isimlerinin ön plana çıktığı ve bu iki ismin ciddi suçlamalarla karşı karşıya olduğu ifade ediliyor. Bu iki ismin yanı sıra FIFA'dan lisansı olmamasına rağmen menajerlik faaliyetleri yürüten Giresunspor eski başkanı Olgun Peker'in de bazı futbolcuları zor kullanarak kulüplere götürdüğü söyleniyor.

TRABZON DA İŞİN İÇİNDE İDDİASI

Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Sakar'ın da teşvik primi göndermeye çalıştığı ancak bu girişiminden sonuç alamadığı da söylentiler arasında yer alıyor.

Soruşturmanın kilit ismi olarak ise Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım gösteriliyor. Telefon kayıtlarında Yıldırım'ın şike için direktifler verdiği ve suç örgütü olduğu iddia edilen kişiler arasında üst düzey bir yetkiye sahip olduğu belirtiliyor. Yıldırım'ın 15 ayrı suçtan sorgulandığı ifade ediliyor.


Kaynak : http://www.internethaber.com/1-numara-aziz-yildirima-15-suclama-357520h.htm?interstitial=true#ixzz1RAThxAJr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.