10 gramla farkla altın kazandı!

10 gramla farkla altın kazandı!

Erol Binay, koparmada dünya şampiyonu olurken, toplamda bronz aldı

69 kiloda podyuma çıkan haltercimiz, koparmada Çinli Liao gibi 160'ı kaldırdı; tartıda 10 gram hafif geldiği için altını kaptı. Silkmede kürsü göremeyen Erol Binay, toplamda 335 kilo ile üçüncü oldu

Antalya'da devam eden Dünya Halter Şampiyonası'nda dün bir altın bronz madalya kazandık. Erkekler 69 kiloda podyuma çıkan Erol Binay, koparmada ilk hakkında 156, ikinci hakkında 160'ta başarılı oldu. Çinli Hui Liao da aynı dereceleri yaptı. İki sporcu, üçüncü ve son haklarında 166 ile dünya rekoru denedi.

LİAO'DAN ÇİFTE DÜNYA REKORU

166 kiloyu kaldıramayan iki sporcudan Erol Binay, yarışma tartısında Liao'dan 10 gram daha hafif olduğu için, altın madalya kazandı. Sporcumuz, silkmede ise başarılı olamayıp 175'te kaldı. Liao, 198 yapıp toplamda 358'e ulaştı ve iki kategoride dünya rekorlarını kırdı. Silkmede Kuzey Koreli Kim 181 kilo ile ikinci oldu.

EŞİ VE OĞLU DA DESTEK VERDİ

Rusya'dan Kazaryan, 181 kilo ile silkmede bronz aldı. Rumen Miculescu, koparmada bronz (157), toplamda gümüş (337) kazandı. Şampiyonayı 1 altın 1 bronz madalya ile kapatan Binay'ı, Tokat'tan gelen eşi Emine ve 2 yaşındaki oğlu Yiğit Arda da izledi. Sporcumuz, asıl hedefinin 2012 Olimpiyatları olduğunu söyledi.

Habertürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.